fbpx 10 cărţi despre managementul timpului | Learning Network Mergi la conţinutul principal

10 cărţi despre managementul timpului

Timpul este cea mai de presus resursă a noastră. Pentru a excela în munca pe care o facem trebuie să ştim cum să ne gestionăm timpul. Un om care îşi planifică fiecare activitate, deţine controlul asupra vieţii sale, are un echilibru între viaţa personală şi cea profesională, iar astfel reuşeşte pe toate planurile.

Modul cum ne gestionăm timpul într-un mod eficient trebuie să vină din noi înşine. Însă, există şi o serie de cărţi care ne oferă sfaturi despre cum să ne organizăm timpul. Iată zece dintre ele:

  1. Principiul 80-20 - Richard Koch

Ideea de bază din acest bestseller mondial este că ne putem concentra asupra celor mai importante 20 de procente din munca noastră, pentru a economisi energie. Astfel, controlăm evenimentele din jurul nostru şi nu ne lăsăm controlaţi de ele.

 2.  Începe cu ceea ce nu-ţi place - Brian Tracy

Titlul în limba engleză este “Eat that frog”, ideea de bază a cărţii fiind: “Pur şi simplu treci la treabă! Începe cu ce nu-ţi place şi mănâncă broasca!” Bryan Tracy oferă 21 de lecţii despre cum să punem capăt amânărilor şi să realizăm mai mult într-un timp mai scurt.

 3.   Arta productivităţii fără stres - David Allen

Este prima carte de managementul timpului şi una dintre cele mai bune din domeniu. Aceasta conţine principii foarte simple prin care ne vom elibera mintea de stres-ul provocat de sarcini şi ne vom axa pe rezolvarea lor.

4.   Eficienţa în 7 trepte sau un abecedar al înţelepciunii - Stephen Covey

Ştiai că  eficient eşti când faci lucrurile bine iar eficace atunci când faci lucrurile care contează? Dacă nu, atunci ai putea citi această carte. Vei învăţa cum să fii mai productiv, fără să te mai suprasoliciţi.

5.   Sistemul Franklin de management al timpului - Hyrum W. Smith

Sistemul propus nu este unul de time management, ci mai mult unul de life control. Una dintre ideile expuse în cartea de faţă este că întotdeauna ne ocupăm de lucrurile urgente, în loc să ne ocupăm de cele importante.

6.   Managementul personal al timpului – Heinz Hutter

Autorul prezintă metode practice de folosire eficientă a timpului. Managementul personal este indispensabil în organizarea timpului, astfel că pe parcursul acestei cărti vei învăţa cum să-ţi stabileşti obiective şi să îţi planifici timpul cu mijloace clasice şi electronice.

7.   Suprasolicitat, coplesit si prost platit. De la stres la succes in cativa pasi simpli - Louis Barajas

Această carte este indicată tuturor celor care se simt copleşiţi de slujbă şi vor să înveţe să se organizeze. Este necesar numai să doreşti să te autodezvolţi şi să acţionezi în acest sens, pentru a trece de la stres la succes.

8.   101 idei geniale de managementul timpului - Patrick Forsyth

Cartea face parte dintr-o colecţie de cărţi cu idei luate de la manageri din întreaga lume. Sunt 101 lecţii despre cum să-ţi gestionezi mai bine activitatea.

9.   Managementul timpului sau cum să ne stabilim priorităţile - Steven R.Covey

Aceasta este una dintre cele mai vechi cărţi despre managementul timpului. Cartea încearcă să lege felul în care ne petrecem timpul de adevăratele priorităţi pe care le avem în viaţă.

10.  Mai mult cu mai puţin - Leo Babauta

Cu un titlu sugestiv, cartea este concentrată pe lucrurile minore și trăirea propriei vieți prin prisma a ceea ce este important. Cheia unui management al timpului cât mai corect este focusarea pe esenţial.

Aplicând sfaturile găsite în cărti de management al timpului vei învăţa cum să-ţi planifici timpul cât mai bine, cum să fii mai productiv şi să ai rezultate cât mai bune în munca ta.
Companie
Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.