fbpx 10 site-uri despre dezvoltare unde găseşti cursuri gratuite | Learning Network Mergi la conţinutul principal

10 site-uri despre dezvoltare unde găseşti cursuri gratuite

Odată cu dezvoltarea internetului, au apărut multe oportunităţi de a învăţa lucruri noi. Printre acestea se numără cursurile gratuite online.

Profesori de renume internaţional de la universități de prestigiu oferă acum gratis o parte din cursurile lor pentru oricine dorește să se perfecționeze. Poți accesa materialele didactice ale acestora din faţa calculatorului !

Mai mult, la absolvirea unui curs, unele siteuri îţi oferă o diplomă pe care o poţi ataşa CV-ului.

Coursera  https://www.coursera.org

Acesta este cel mai mare portal de cursuri online. Pe Coursera sunt o colecție de cursuri, peste 400, în engleză, spaniolă sau franceză, pe teme de la medicină şi economie, la arte şi ştiinţe sociale. După realizarea temelor, proiectului sau a unui punctaj satisfăcător la verificare, poţi căpăta o diplomă !

EdX  https://www.edx.org/

Este unul dintre siteurile cu cel mai bun conţinut, întrucât conține o multitudine de cursuri adunate de la unele dintre cele mai prestigioase universități la nivel mondial. Cursurile sunt la un nivel superior şi este necesar să obţii un anumit punctaj la examen, proiecte sau teme pentru a obţine diploma.

TED Talks  http://www.ted.com/talks

Acesta este unul dintre cele mai bogate site-uri de videoclipuri motivaţonale, devoltare personală, leadership sau afaceri.

Udacity  https://www.udacity.com/courses

Pe Udacity găseşi cursuri de afaceri, calculator, design, matematică şi ştiinţă. Când decizi să te înscri la un curs, ţi se arată ce trebuie să şti deja şi există lecţii despre acel subiect, pentru a-l aprofunda.

MIT Video  http://video.mit.edu/channels/

Massachusetts Institute of Technology, cea mai mare universitate tehnică din lume oferă peste 12000 de videoclipuri online gratuite în domenii diverse: arte, chimie, robotică, precum şi discursuri ale oamenilor de succes.

Academic Earth  http://academicearth.org/online-college-courses/

Acest portal oferă cursuri online gratuite încă din 2008 ! Poţi învăţa inginerie, matematică, arte sau ştiinţe sociale. Mai mult, te poţi pregă pentru teste precum GMAT, SAT sau LSAT.

Open Yale Courses  http://oyc.yale.edu/courses

Ca orice universitate care se respectă, Yale pune la dispoziţie o serie de cursuri gratuite. Practic, vei avea acces la un curs de la una dintre cele mai mari universităţi din lume, intrând astfel în contact cu metodele de predare ale unora dintre cei mai importanţi profesori.

Udemy  https://www.udemy.com/courses/featured

Acest site este foarte bogat dpdv al cursurilor online propuse. Poţi alege un curs de limbă străină, tehnologie, design, sănătate sau ştiinţe umaniste. De asemenea, există şi opţiunea de a crea propriul curs.

Berkely University Online Courses  http://webcast.berkeley.edu/

Cu ajutorul acestui website poţi viziona o parte din cursurile unei universităţi importante din Statele Unite ale Americii, Berkley University. Nu poţi lua o diplomă, însă poţi, din faţa calculatorului, să parcurgi un curs ca un adevărat student la Berkley University.

BizSchool  http://www.bizschool.ro/UserCatalog.aspx

Acesta este un portal românesc. Se oferă cursuri gratuite, în limba română, pe maketing, management, leadership, comunicare, limba engleză, folosirea calculatorului.

Internetul este o sursă foarte bună de cursuri online. Un curs online gratuit nu cere multe resurse, iar parcurgerea sa contribuie la dezvoltarea personală a fiecăruia, fie că vorbim de un curs de vorbit în public sau de unul de iniţiere în utilizarea calculatorului. 

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.