fbpx 10 TED-URI CU POVESTI DE VIATA CARE TE INSPIRA | Learning Network Mergi la conţinutul principal

10 TED-URI CU POVESTI DE VIATA CARE TE INSPIRA

Despre oameni care au invatat cum sa isi depaseasca limitele

TED este o organizatie non-profit ce uneste cei mai fascinanti speakeri din intreaga lume pentru scurte conferinte in care sa vorbeasca despre viata lor.

In fiecare an se organizeaza TED Conference si TED Global si se acorda TED Prize celui mai bun discurs. Peste 1500 de discursuri se gasesc pe website-ul oficial www.ted.com.

Am selectat unele dintre cele mai bune TED-uri care te vor uimi si poate, iti vor schimba viata:

1. Amy Purdy : "Dincolo de limite"

Este povestea unei femei care si-a pierdut splina, rinichii si ambele picioare. Aceasta a avut, insa, puterea de a o lua de la capat, continuand sa practice sportul pe care il iubea foarte mult: snowboard-ul.  In TED-ul de fata, Amy vorbeste despre limite si despre cum acestea ne pot ajuta sa ne dezvoltam.

2. Ric Elias: "3 lucruri pe care le-am invatat in timp ce avionul meu se prabusea"

Atunci cand esti fata in fata cu moartea, nimic din ceea ce conta nu mai are importanta. Ric Elias a invatat trei lucruri in timp ce avionul sau se prabusea: faptul ca totul se poate schimba intr-o clipa, ca regreta timpul pe care l-a pierdut facand lucruri inutile si ca moartea nu il sperie atat de tare.

3. Tania Luna: "Cum un banut m-a facut sa ma simt milionara"

Aceasta este povestea unei fete care a parasit caminul din Cernobil, Ucraina si a primit azil in SUA. Este un TED despre fericirea pe care ti-o pot aduce lucrurile marunte.

4. Roberto d’Angleo si Francesca Fedeli: "O lectie de viata invatata din boala copilului nostru"

 O poveste emotionanta despre o familie al caror copil, Mario, care s-a nascut aparent sanatos,  sufera un atac cerebral la doar 10 zile de la nastere, el neputand sa-si mai controleze partea stanga a corpului. Dupa multa suferinta, acestia reusesc, insa, sa schimbe situatia.

5. Joseph Kim: "Familia pe care am pierdut-o in Coreea de Nord si familia pe care am castigat-o"

Joseph Kim vorbeste despre copilaria petrecuta in comunismul din Coreea de Nord, despre foamete si moartea tatalui. Un tanar care la 16 ani a plecat in China, apoi in SUA pentru a-si cladi un viitor.

6. Pearl Arredondo: "Povestea mea, de la fiica de gangster la profesoara model"

 Aceasta este povestea unei fiice de gangster. Pearl Arredondo a fost catalogata ca iremediabil certata cu autoritatea. Dar si-a luat bacalaureatul, iar acum ea insasi este profesoara.

7. Jarret J. Krosoczka: "Cum am devenit artist"

Aceasta este povestea unui tanar care a facut din pasiunea lui pentru scris povesti si desenat, o cariera de succes.

8. Janine Shepherd: "Un corp ruinat nu-i o persoana ruinata"

Janine Shepherd a fost lovita de un TIR in timp ce se plimba cu bicicleta, fiind aproape de moarte si cu o mare parte din corp distrusa. Cu toate acestea, ea si-a continuat viata sustinand ca viata nu se incheie cu un corp distrus. 

9. Tal Golesworthy: "Cum mi-am reparat inima"

Inginerul Tal Golesworthy povesteste cum a reusit sa imbine calitatile sale cu cunostintele medicale ale doctorului sau pentru a repara problema aortica ce ii punea viata in pericol.

10. Tan Le: "Povestea mea ca imigrant"

Un TED despre puterea familiei. Povestea familiei lui Tan Le in care bunica, mama si sora lui fug din Vitenam pentru a-si construi o viata noua.

Succesul conferintelor TED este uimitor deoarece fiecare dintre povestile intalnite aici transmite cate un mesaj care inspira si motiveaza. Ele demonstreaza ca poti reusi prin propriile tale puteri, poti trece peste obstacolele vietii, iti poti cladi singur o viata mai buna. Nu exista retete ascunse, ci trebuie doar sa ai ambitie, incredere si sa muncesti pentru a realiza ceea ce iti propui!

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.