fbpx 25 de moduri simple de a te motiva | Learning Network Mergi la conţinutul principal

25 de moduri simple de a te motiva

Din ce in ce mai des incepi sa te simti mai putin motivat? Da? Poate nu prea des. Dar uneori chiar te simit lenes si nemotivat… Ai nevoie de solutii practice la aceste probleme universale? Iti recomand 25 dintre ele.

Care dintre ele functioneaza mai bine pentru tine? Cu siguranta vei gasi macar una sau doua folositoarea, printre aceste sugestii.

1. Fa o intelegere cu tine insuti. Functioneaza pentru a afce lucrurile bine. Poti face intelegeri mici sau mari. Iti spui pur si simmplu ceva de genul: “Cand voi incheia acest capitol/ acest raport – pot face o plimbare in parc si pot savura o inghetata.

2.Actioneaza. Daca nu te simti motivat sau entuziasmat… vei incepe sa te simti cu adevarat motivate in cateva minute.

3. Pune-ti intrebari inspirationale dimineata. Iata cum faci: in fiecare dimineata pune-ti intrebarea in 3 parti astfel: Ce fac ___ cu viata mea acum? / Ce ma face sa ma simt___ ? / Cum ma fac aceste lucruri sa ma simt?

Pune-le in spatial tau pe un fond negru. De exemplu, cateva dintre intrebari ar fi: Ce ma face fericit in viata mea acum?/ Ce-mi provoaca emotii in viata mea acum?

Este important sa simti intr-adevar cum functioneaza aceste lucruri. Cand ma gandesc la ultima parte din ce ma face fericit, chiar simt acele lucruri. In aceasta dimineata intrebarile sunt minunate deoarece te ajuta sa recunosti lucruri folositoare care-ti aduc sentimente positive.

4. Redefineste-ti telurile. Seteaza-ti obiective specifice si cuprinzatoare. Acestea vor fi mai motivante decat micile obiective. Un tel importantant are mari efecte si poate crea o motivatie puternica.

5. Fa ceva mare si creeaza un flux. Doar curata-ti biroul, plateste-ti facturile, sau spala vasele. Cand ai terminat aceste mici activitati vei avea mai mult entiziasm pentru celelalte lucruri. Trebuie sa-ti dai stat-ul la motivatie. Daca chiar nu ai chef sa faci nimic, incepe cu ceva mic si ridica-ti moralul.

6. Incepe cu task-utile mai dificile. Acesta este motivul tau de ingrijorare zi de zi .

7. Incepe incet -  fara graba. Cand vei face ceea ce mintea ta nu percepe – un task greu care trebuie facut rapid. Daca mintea ta vede atatea ghici ce se poate intampla? Tu nu vei incepe.  De fapt am început, chiar dacă este într-un ritm lent, cu siguranta este mult mai  bine decat sa nu actionezi.

8. Compara-te cu tine insuti, nu cu altii. Comparand rezultatele tale cu ale celorlati te poti demotiva – mereu vor fi oameni inaintea ta. Si cativa dintre ei sunt cu mult inainte. Deci focuseaza-te asupra propriei persoane si gaseste modalitati de a-ti imbunatatii rezultatele.

O revedere a rezultatelor este importanta pentru a vedea unde ai gresit in trecut si a incerca sa corectezi. Dar este important pentru ca te motiveaza sa vezi prin cate imbunatatiri ai trecut si cat de departe ai ajuns. Poti rtamane placut surprins dupa o astfel de recapitulare.

9. Aminteste-ti de succesele tale si lasa-le sa-ti umbreasca esecurile. Fa-ti o lista pentru a nu le uita!

10. Actioneaza la fel ca idolul tau. Citeste, priveste-l si asculta-l! Descopera ce a facut special si ce l-a consacrat. Lasa-te inspirat de ceea ce admiri la el.

11. Aminteste-ti sa te distrezi sau fa ceva amuzant in task-uri; apoi  vei fi motivate sa-l faci si sa-l termini.

12. Iesi din zona de confort. Provoaca-te si obtine un impuls care duce spre motivatie.

13. Nu te teme de esecuri. Percepe-le ca feedback si ca un element natural a unei vieti de succes.

“Am ratat mai mult de 9000 de inscrieri de-alungul carierei.  Am pierdut aproximativ 300 de jocuri, de 26 de ori am crezut ca vom castiga dar am ratat... am dat gres iar si iar... acesta este succesul meu” Michael Jordan

Incearca sa gasesti ceva valoros in fiecare esec ; intreaba-te ce poti invata din aceste situatii.

14. Fa cercetari referitoare la ceea ce ai de gand sa faci. Asteptarile tale vor fi mai ancorate in realitate si poti gasi indicii despre dificultatile pe care le vei intalni pe parcurs.

15. Da-ti seama de ce faci anumite lucruri. Daca nu vei sti sau daca nu vei avea suficiente motive sa faci ceva iti va fi greu sa finalizezi acea actiune. Fa lucruri care-ti dau motive serioase sa le faci.

16. Noteaza-ti obiectivele si motivele propuse. Lipeste-le pe perete, ecranul computerului sau oglinda din baie; astfel ti le vei aminti zilnic si vei fi mai focusat pe finalizarea lor.

 17. Seteaza-ti provocari pozitive! Invata sa gandesti pozitiv in majoritatea timpului si lasa de-oparte lucrurile negative, inainte sa te copleseasca. Lucrurile pozitivce ne vor influenta actiunile mai mult decat ne putem imagina.

18. Restrictioneaza-ti aceesul la TV. Uite-te mai putin la televizor si fa mai multe lucruri pe care ti le doresti in viata.

19. Ia-o mai usor. Concentreaza-te asupra primului pas. Micile succese te vor motiva si-ti vor focusa energia spre lucruri importante.

20. Reprogrameaza-ti informatiile. Selecteaza-ti sterile si informatiile care vin din exterior si concentreaza-te asupra celor care sunt relevante pentru activitatea ta.

21. Foloseste-ti creativitatea. Ia o bucata de hartie si scrie pe primele randuri in ce domenii din viata ta ti-ai doriu sa investesti mai multe idei. Poate gasesti idei pentru a castiga mai multi bani sau pentru a fi mai productiv. Nu toate ideile vor fi bune, dar unele pot schimba ceva.

22. Scoate la iveala ce te face fericit. Apoi fa acele lucruri.

23. Asculta in timp ce faci miscare.  Construieste-ti o mica biblioteca cu citate motivationale si despre dezvoltare personala. Asculta-le in timp ce conduci, astepti autobuzul sau te plimbi cu bicicleta, alergi sua te plimbi.

24. Gandeste in afara cartilor. Nu-ti imagina ca viitorul tau va fi ca cel din carte, chiar daca viata ta se aseamana cu cea a personajelor. Posibilitatile tale nu sunt limitate, iar situatiile actuale si experientele anterioare te vor face sa actionezi in propiul mod.

25. Pretuieste fiecare zi. Nu avem tot timpul din lume, asa ca focuseaza-te astazi pe lucrurile pe care ti le doresti cu adevarat sa le faci.

Artricol preluat de pe http://www.positivityblog.com/ .

 

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.