fbpx 4 cărți despre prezentul și viitorul Inteligenței Artificiale | Learning Network Mergi la conţinutul principal

4 cărți despre prezentul și viitorul Inteligenței Artificiale

Raportului Adobe "Tendințe digitale" publicat în februarie 2018 arată că 31% dintre companii au declarat că utilizarea AI se află pe ordinea de zi pentru următoarele 12 luni în timp ce15% din organizații utilizează în prezent inteligența artificială (AI). Acest număr va crește pe măsură ce mașinile de învățare și tehnologia AI continuă să schimbe modul în care lucrăm, trăim și gândim. În acest sens, raportul de tendințe pe Internet al lui Mary Meeker din 2018 citează AI ca o zonă de creștere înaltă pentru cheltuielile IT.

Există o mulțime de speculații despre cum va arată viitorul AI. Dar majoritatea celor din organizații dorește să știe ce pot face și în prezent pentru a se pregăti mai bine pe ei înșiși, echipele lor și afacerile pentru ceea ce urmează.

De aceea, ne-am gândit că următoarele 4 cărți pot fi folositoare în acest sens:

1. AIQ: How People and Machines Are Smarter Together - Nick Polson și James Scott

Steven D. Levitt, co-autor al "Freakonomics", este cel care a catalogat această carte ca fiind una despre inteligența artificială. Ceilalți comentatori sunt de acord, citând sfaturile și părerile extrem de practice ale cărții și capacitatea autorilor de a face accesibile tuturor cititorilor concepte complicate. Din acest motiv, dacă doriți o citire plăcută, care să vă inspire în legătură cu viitorul AI, această carte este mai mult decât recomandată.

O puteți găsi aici (lb. engleză): Books-Express.ro


2. Artificial Unintelligence: How Computers Misunderstand the World - Meredith Broussard

O carte pentru oricine care crede că tehnologia este întotdeauna soluția. Despre ea s-a spus că "este întotdeauna răcoritor să citești o critică solidă de către cineva care știe clar despre ce vorbește în domeniul tehnologiei. Nu ar trebui să pierzi această carte." Broussard amestecă cu măiestrie anecdote personale, cunoștințe profunde despre limitările tehnologiilor AI (de tipul real, nu fantezii de dominare a lumii provenite de la Sci-Fi), discuții etice, comentarii sociale și tone de înțelepciune".

O puteți găsi aici (lb. engleză): Books-Express.ro

 

3. Machine, Platform, Crowd: Harnessing Our Digital Future - Andrew McAfee și Erik Brynjolfsson

Arianna Huffington numește această carte „o foaie de parcurs pentru ca liderii să facă alegeri înțelepte în timp ce navighează în această lume nouă”. Ea scrie că „Revoluția digitală pe care o accesăm poate fi tulburată, dar McAfee și Brynjolfsson arată că aceste tehnologii incredibil de puternice vor face alegerile noastre mai importante ca niciodată”. Mai mult, acești doi autori se numără printre cei mai respectați cercetători în ceea ce privește modul în care AI va avea un impact la nivel mondial asupra ocupării forței de muncă.

O puteți găsi aici (lb. engleză): Books-Express.ro


4. Life 3.0: Being Human în the Age of Artificial Intelligence - Max Tegmark

Fiecare dintre noi va fi, într-un fel sau altul, afectat de viitorul AI. De aceea, probabil, un comentator a numit această carte una pe care trebuie să o citească fiecare om de pe această planetă.
Despre ea, s-a spus: „Scopul principal al cărții, în cuvintele lui Tegmark, este să îi invităm pe toți să participe la stabilirea obiectivelor pentru dezvoltarea inteligenței artificiale și, într-adevăr, la viitorul anchetei științifice. Este rar ca cineva din poziția lui Tegmark în comunitatea din domeniul științific  să ne invite în cort și, pe măsură ce am citit cartea, am simțit un sentiment copleșitor de obligație de a respecta și impune la rândul meu această cerere. Atât de importantă cred că este această carte.”

O puteți găsi aici (lb. engleză): Books-Express.ro

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.