fbpx 4 motive pentru care dezvoltarea ta personală e prioritară | Learning Network Mergi la conţinutul principal

4 motive pentru care dezvoltarea ta personală e prioritară

Pe parcursul vieții, experimentăm tot felul de situații, de circumstanțe, de medii și contexte care se schimbă. Și, odată cu ele, apar și noi roluri cărora avem nevoie să ne adaptăm. Un plan de dezvoltare personală ne poate ajuta să facem față și să gestionăm presiunile ce vin odată cu schimbările și provocările continue, în așa fel încât să fim pregătiți și susținuți pentru a avea echilibru și succes la toate nivelurile vieții noastre. 
Dezvoltarea personală nu reprezintă un proces pe o perioadă determinată. Dimpotrivă. Este un proces în continuă desfășurare ce privește autoîmbunătățirea noastră permanentă. Fie ea în carieră, educație, viața personală sau altele. Dezvoltarea personală înseamnă să ne stabilim scopuri și să ne punem planurile în aplicare pentru a le atinge.
Dezvoltarea personală înseamnă prioritatea noastră. Iată și de ce:

 

1. Ne forțează să ieșim din zona de confort

Dacă există aspecte ale muncii noastre pe care nu le plăcem sau la care nu suntem buni, acestea reprezintă slăbiciuni pe care un plan de dezvoltare personală ne poate ajută să le îmbunătățim. Confruntarea acestor aspecte și îmbunătățirea lor ne pot ajuta să ieșim din zona de confort, fapt ce ne permite să avem experiențe de creștere și de dezvoltare a abilităților.

 

2. Ne dezvoltă punctele tari

Un plan de dezvoltare personală nu doar că ne ajută să ne îmbunătățim punctele vulnerabile, însă, de asemenea, ne poate ajuta să ne potențăm și punctele forte. Alocându-ne timp să ne concentrăm asupra cultivării acestora și folosirii lor pentru a face mai mult, trecem de la a fi buni la ceva la a fi extraordinari de buni la respectivul lucru. Ne putem astfel atinge potențialul și obține o creștere fantastică prin potențarea abilităților la care sunte deja buni.

 

3. Ne crește încrederea

Hotărârea de a ne îmbunătăți abilitățile ne aduce cu un pas mai aproape de a ne simți și mai încrezători în noi înșine. Odată ce am atins un scop anume, am câștigat o altă abilitate sau am dezvoltat o arie anume a vieții noastre, în mod natural, ne simțim bine în pielea noastră. Cu cât continuăm să ne dezvoltăm în aspectele de viață în care nu suntem încrezători, cu atât gradul nostru general de încredere va crește.

 

4. Ne îmbunătățește conștiința de sine

Dezvoltarea personală este strâns legată de conștiința de sine. Ne oferă ocazia de a privi cu onestitate și deschidere acele laturi ale vieții noastre care au nevoie de îmbunătățire. Prin acest proces, ajungem să aflăm cine suntem cu adevărat, care ne sunt valorile reale și unde vrem să ajungem în viață. Odată ce parcurgem acest proces, ne îmbunătățim conștiința de sine și experimentăm împlinirea. 

 

Călătoria de autoîmbunătățire este un proces în permanentă desfășurare de învățare continuă. Iar atunci când ne îmbarcăm în călătoria dezvoltării personale, este bine să nu uităm:
- să stabilim scopurile pe care vrem să le atingem în toate aspectele vieții
- să căutăm punctele vulnerabile care au nevoie de îmbunătățire pentru a ne atinge scopurile
- să identificăm oportunitățile pentru a ne dezvolta punctele vulnerabile
- să ne fixăm planul de acțiune pentru îmbunătățirea punctelor vulnerabile
- să ne facem timp să ne cultivăm punctele forte
- să ne înregistrăm rezultatele dezvoltării noastre
- să ne evaluăm rezultatele în raport cu scopurile

 


referință: oxbridgeacademy.edu.za

Companie
Categorie

Specialist în comunicare şi imagine publică şi internă în domeniul de business si politici sociale, marketing online și PR. Learning... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.