fbpx 4 motive pentru care sa alegi iOS in loc de Android | Learning Network Mergi la conţinutul principal

4 motive pentru care sa alegi iOS in loc de Android

Android sau iOS? - aceasta este una dintre cele mai controversate intrebari atunci cand vine vorba de un smartphone sau o tableta. Toata lumea gaseste atat parti bune, cat si parti rele fiecarui sistem de operare in parte.

Androidul nu este usor de folosit de catre oricine. Poate acesta este si motivul pentru care produsul Apple, iPhone este cel mai popular telefon in SUA si nu numai. Iar acest succes nu se datoreaza doar marketing-ului bun si renumelui.  Site-ul techland.time.com vorbeste despre cele mai bune motive pentru care este mai bine sa alegi iOS in loc de Android si, credem noi, sunt demne de luat in calcul:

1. Siguranta

Putem spune ca Android este Vestul Salbatic al sistemelor de operare pentru dispozitivele mobile. Majoritatea device-urilor nu ofera protectie impotriva virusilor. Desigur, Google verifica aplicatiile si virusii din Google Play insa amenintarile pot veni de oriunde – chiar si printr-o retea wireless fara parola. Telefoanele sunt atat de vulnerabile, incat numai anul trecut peste 32.8 milioane de dispozitive Android au fost infectate cu virusi.

Daca Android este Vestul Salbatic, iOS este un fel de Disneyland. Ele reprezinta o experienta bine controlata. Toate aplicatiile create pentru iPhone si iPad sunt verificate cu rigurozitate inainte de a fi puse pe App Store, pentru vanzare. Desigur, ocazional, mai exista si scapari, dar, per ansamblu, App Store este o piata “curata”, fara aplicatii virusate.

2. Usor de folosit

Produsele Apple sunt incredibil de usor de folosit, indiferent de cat de familiarizat esti sau nu cu “noua tehnologie”. Aplicatiile “pur si simplu merg”, intocmai cum afirma si membrii departamentului de PR al Apple.

3. Design

Noul sistem de operare iOS 7 creat de britanicul Jony Ive are un design minimalist deosebit. Noile icoane sunt bidimensionale si un background nou, simplificat, dand impresia ca pur si simplu plutesc pe ecran. Hardware-ul Apple este conform sistemului de operare: simplu si modern. Nu are foarte multe optiuni, dar asta nu deranjeaza. Noul iPhone 5S este usor, placut la atingere, dar cu o carcasa din metal si sticla foarte solida. Iar testele arata ca telefoanele Apple iPhone sunt mult mai rezistente decat popularul Samsung Galaxy S4.

4. Fara fragmentare

Sistemul de operare Android a avut de curand un update la KitKat 4.4, insa smartphone-ul tau probabil nici nu a auzit de el. Unele device-uri nu suporta din punct de vedere tehnic aceste upgrade-uri, in timp ce multi alti producatori de software nici macar nu se vor obosi sa le faca disponibile. Sunt zeci de mii de dispozitive care folosesc Android, dar se pare ca fiecare dintre ele foloseste versiuni diferite ale sistemului de operare. In octombrie 2013, doar 1,5% dintre dispozitivele cu Android foloseau cea mai recenta versiune a acestui sistem.

In schimb, daca esti un utilizator iPhone probabil nici nu ai auzit de notiunea de fragmentare. Cand iOS 7 a fost lansat in septembrie anul trecut, toti utilizatorii l-au primit in acelasi timp, impreuna cu cele mai noi caracteristici ale sale. Desigur, au existat si utilizatori care au dorit sa ramana la versiunuea iOS6, insa, per ansamblu, la sfarsitul lunii octombrie 2013 peste doua treimi din utilizatori facusera upgrade-ul la iOS 7.


Pana urma, este vorba de alegere si, mai ales, de cat de usor te familiarizezi cu un sistem sau altul. Insa, daca inca nu ai facut cunostinta cu niciunul dintre ele, ai putea tine cont de sfaturile noastre!

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.