fbpx 5 dintre cele mai bune cărți de instructional design | Learning Network Mergi la conţinutul principal

5 dintre cele mai bune cărți de instructional design

Cărți de instructional design pentru începători și avansați

Instructional design-ul evoluează în mod constant. Și, fie că ești un veteran în domeniu sau un novice, este necesar să fii în permanență informat în legătură cu noile idei, tendințe sau cercetări ale profesiei tale. 
Știm că nici în cazul tău timpul nu este de partea ta și este atât de dificil uneori să înveți lucruri noi sau să afli despre toate din domeniul tău.
De aceea, îți oferim mai departe 5 dintre cele mai bune și importante cărți de instructional design, considerate a fi o resursă de valoare pentru orice profesionist din domeniu. 

Vino la cursul de Instructional Design!


1. The Essentials of Instructional Design: Connecting Fundamental Principles with Process and Practice de Abbie H. Brown și Timothy D. Green

Dacă ești la început în acest domeniu, aceasta este una dintre cărțile care se vor dovedi de neprețuit în a te ajuta să înțelegi mai bine principiile fundamentale ale profesiei tale. De la analiza celui care învață și a sarcinii, până la procese și proceduri mai complexe precum analiza nevoilor și evaluarea, această carte le cuprinde pe toate. Ea reprezintă o resursă valoroasă pentru orice începător în instructional design, ajutându-l să consolideze ceea ce a învățat în timp ce privește corpul învățării dintr-o perspectivă complet practică. 

O poți găsi aici (lb. engleză): Books-Express.ro

2. Leaving ADDIE for SAM: An Agile Model for Developing the Best Learning Experiences de Michael Allen

Dacă ești deja un practician avansat în Instructional design, atunci, această carte îți oferă o perspectivă absolut remarcabilă în conceptele alternate ale domeniului- SAM (Successive Approximation Model) și Savvy Start. Combinate, aceste concepte oferă o abordare cu mult mai eficientă și mai eficace a instructional design-ului decât alte modele contemporane ale sale.

Din acest motiv, dacă te afli în căutarea unei abordări inovative și noi în crearea, dezvoltarea și implementarea conținutului de training, atunci, ar trebui să iei foarte în serios parcurgerea acestei cărți pe care o poți găsi aici (lb. engleză): Books-Express.ro

3. Design for How People Learn de Julie Dirksen

Mulți dintre instructional designers cad în capcana designului rapid sau pentru eficiență. Oricine care a căzut în această capcană știe că a trebuit să reia crearea întregului curs. Această carte vine în ajutor tocmai pentru a evita asta.

Fundamentată pe știința memoriei, a învățării sau atenției, cartea constitutie un ajutor excepțional în dezvoltarea conținutului care nu numai că va duce la implicarea audienței, dar care se va și păstra bine fundamentat pentru studenți odată ce cursul s-a finalizat. 

Dacă ești interesat, o poți găsi aici (lb. engleză): Books-Express.ro

4. Graphics for Learning: Proven Guidelines for Planning, Designing, and Evaluating Visuals în Training Materials de Ruth C. Clark și Chopeta Lyons

Dacă ești începător în instructional design, ai putea să citești această carte ca să apreciezi cu adevărat puterea ajutoarelor și instrumentelor vizuale și grafice în dezvoltarea unui conținut de învățare cu adevărat convingător. 

Cartea unește într-un mod cât se poate de reușit cele mai recente cercetări asupra comportamentelor învățării cognitive cu principiile instructional design-ului grafic folosit în prezent de practicienii în vogă. 

În cadrul ei, autorii folosesc un model care te poartă de-a lungul procesului de folosire a conținutului grafic pe module de învățare- de la evaluarea nevoilor până la design-ul propriu-zis și dezvoltare. 

O poți găsi aici (lb. engleză): Books-Express.ro

5. Trends and Issues în Instructional Design and Technology de Robert A. Reiser și John V. Dempsey

 Dacă ești instructional designer de ceva vreme deja și tânjesti să înveți și mai multe despre acest domeniu, această carte trebuie să se afle în colecția ta. Ea conține date despre istoria instructional design-ului, definițiile și însemnătatea sa, modul în care a evoluat și ce provocări și oportunități are în prezent. 

De asemenea, autorii săi abordează și subiecte precum diversitate, etnicitate, multiculturaism și accesibilitate. Cartea se prezintă sub forma unei secvențe de articole pe diverse tematici ale domeniului și pe ale celor adiacente lui. 

O poți găsi aici (lb. engleză): Books-Express.ro. Ghidul de studiu, de același autor, îl puteți găsi aici (tot în lb. engleză): Books-Express.ro

referință: efrontlearning.com

Categorie

Specialist în comunicare şi imagine publică şi internă în domeniul de business si politici sociale, marketing online și PR. Learning... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.