fbpx 5 motive pentru a-ţi păstra locul de muncă | Learning Network Mergi la conţinutul principal

5 motive pentru a-ţi păstra locul de muncă

Într-o dimineaţă de aprilie, îmbrăcată casual şi cu căştile în urechi, mă urcam entuziasmată în metrou. Era prima mea zi de muncă. Dădusem trei interviuri ca să obţin acel loc de muncă. Nu aveam nicio experienţă pe domeniul respectiv, dar am primit telefonul mult aşteptat în care mă anunţau că am primit job-ul. Ulterior, voiam să ştiu motivele pentru care am fost acceptată. Şi mi s-a răspuns “ încrederea ta debordanta , dorinţa afişată şi zâmbetul tău ne-au făcut să te acceptăm”. Am avut parte de o experienţă frumoasă, cât şi de oameni educaţi şi înţelegători. Mi-era drag să merg la muncă. Dar într-o zi de decembrie, după 3 ani de lucru in acel loc de muncă, îmi dădusem demisia. De ce? Realizasem că mă plafonez şi că nu mai pot evolua. Iar în ultima zi , mergând spre casă, îmi schiţasem în gând motivele pentru care mi-aş păstra locul de muncă.

1.Stabilirea unui obiectiv. Când pornim pe un nou drum, unii dintre noi ne întrebam: “unde mă văd peste câţiva ani?”. De ce facem asta? Pentru că ne gândim la aşteptările noastre, la ce ne dorim, cât şi la imaginea noastră din viitor. Şi pentru că vrem să evoluăm. Practic, acestea sunt lucrurile care ne determina să ne urmăm dorinţele în ceea ce priveşte jobul dorit. Iar acesta este doar începutul.

2.Descoperirea pasiunilor.Întotdeauna într-un loc de muncă vor fi activităţi pe care le putem percepe ca fiind nişte pasiuni. Pentru că ne place ceea ce facem. Acela e momentul în care ne putem îmbina pasiunile cu activităţile zilnice. Şi aşa ajungem în momentul în care venim la muncă zâmbind.De ce? Pentru că ştim că astăzi am mai descoperit şi am mai învăţat ceva.

3.Colegii. Actorul David Caruso spunea într-un interviu că “ inteligenta emoţională nu este opusul inteligenţei, nu este triumful inimii asupra creierului, ci este intersecţia dintre cele două”. Petrecem 9 ore pe zi cu nişte oameni pe care nu-i cunoaştem, dar asta este frumuseţea la un loc de muncă: faptul că sunt zile în care un coleg citeşte un titlu dintr-un ziar şi după aceea se dezbate tema respectivă. Un alt coleg zice o glumă sau un banc şi ne amuzăm copios. Dimineaţa, în timp ce soarbe din cafea, un coleg ne poveste o întâmplare din weekend. Şi aşa descoperim nevoile şi trăirile altora iar asta ne ajută să ne dezvoltăm inteligenta emoţională.

4. Beneficiile.E ceva normal că fiecare dintre noi să avem nişte aşteptări sau beneficii de la locul de muncă Angajatorul vrea acelaşi lucru pentru că ştie că aşa îşi poate păstra echipă. Şi pentru că şi el, la rândul lui, are parte de nişte beneficii. Beneficiile pot fi diferite şi anume: aşteptări salariale, posibilitatea de a urma diverse cursuri / traininguri, ocazia de a călători şi de a descoperi oameni şi locuri noi, ieşirea de vineri seara cu colegii într-un loc în care nu am mai fost sau chiar şi acel moment în care un coleg face clătite şi a doua zi le mâncăm împreună.

5. Modul de lucru al echipei. Hashtag-ul folosit de noi , HPDI, pe facebook, este #delagruplaechipa. Şi îl folosim de fiecare dată când suntem într-un teambuilding. Asta încercam să le transmitem şi companiilor care vin într-un teambuilding oferit de noi. Şi anume că succesul unei afaceri stă într-o echipă unită. O echipă unită înseamnă organizare, perspicacitate, atenţie la detalii, proactivitate, performanţă. Şi astfel, rezultatele vor apărea şi vor fi pe măsură aşteptărilor. Nu în ultimul rând, înseamnă să îţi pese de cel de lângă tine.

Fiţi ceea ce sunteţi şi, în fiecare zi, descoperiţi-vă un alt motiv de a vă păstra locul de muncă. Sunt foarte multe, trebuie doar să ne dorim să le vedem.

Articol prealuat de pe HPDI.

Categorie

Am terminat Facultatea de Geografie motivata de gandul ca as putea salva Delta Dunarii, intrucat copilaria mi-am petrecut-o acolo. Un taram magic... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.