fbpx 5 must-read cărți de Procurement! | Learning Network Mergi la conţinutul principal

5 must-read cărți de Procurement!

Indiferent de cât timp lucrezi în procurement, sunt mereu lucruri noi de învățat. Ca în oricare alt domeniu, de altfel. Noile tehnologii pot schimba modul în care se urmărește inventarul sau comenzile, de exemplu. Modificări legislative se produc și ele. Ca să nu mai vorbim de alte și alte schimbări la nivel de organizație, sisteme și procese. Oricum ar fi, trebuie să recunoaștem: Noi toți putem învăța ceva nou. 

Iată în continuare 5 cărți de procurement care te pot ajuta nu doar să ții pasul cu schimbările și inovațiile, dar și să excelezi în ceea ce faci:

1. The Procurement and Supply Manager’s Desk Reference- Fred Sollish și John Semanik

Această carte reprezintă un ghid de referință,  extrem de credibil și de consistent asupra a tot ceea ce ai nevoie să știi dacă ești manager de achiziții. Ea abundă de informațîi privitoare la tendințele în aprovizionare, evitarea capcanelor și cele mai bune practici cu privire la diversitatea furnizorilor. Pe scurt, o carte scrisă de experți  în managementul lanțului de aprovizionare în care managerii din achiziții află răspunsurile la o mare parte din întrebările importante cu care se confruntă.

O poți găsi aici (în lb. engleză): Books-Express.ro.

2. The Procurement Game Plan by Charles Dominck și Soheila R. Lunney

Această carte este una de pe urma căreia proaspeții manageri din achiziții pot câștiga foarte mult. Ea acoperă totul în ceea ce privește crearea, dezvoltarea și conducerea unui departament de achiziții, inclusiv alegerea oamenilor corespunzători acestui sector, planul de contingență sau responsabilitatea socială. În plus, nu este nici cartea tipică și seacă de business, fiind plină de strategii cât se poate de inteligibile și importante de procurement. 

O poți găsi aici (în lb. engleză): Books-Express.ro.

3. Essentials of Supply Chain Management de Michael H. Hugos

Ai un lanț de aprovizionare, dar nu știi cum să îi măsori performanța? Știi cum să folosești tehnologia informației în cadrul lui? Este el coordonat sau există declaje? Pentru toate acestea, există această carte. Ea cuprinde toate răspunsurile necesare și chiar și jocuri de referință pentru acest domeniu.

O poți găsi aici: Carturesti.ro.

4. Proactive Purchasing în the Supply Chain de David Burt, Sheila Petcavage și Richard Pinkerton

Pentru succesul oricărei companii, achizițiile sunt extrem de importante și, cu toate acestea, ele reprezintă totodată una dintre cele mai puțin înțelese divizii ale sale. De aceea, această carte explică cum un procurement eficient poate crește ROI-ul, reduce costurile și îmbunătăți calitatea. Iar pentru a ușura și mai mult acest aspect, ea cuprinde până și o listă de verificare a achizițiilor. 

O poți găsi aici (în lb. engleză): Books-Express.ro.

5. Common Sense Purchasing: Hard Knock Lessons Learned From A Purchasing Pro de Tom DePaoli

Dacă achizițiile și negocierea îți dau bătăi de cap și îți provoacă insomnii, atunci, această carte este exact ceea ce îți trebuie. Combinând viziunile experților din domeniu cu exemple practice și o multitudine de sfaturi, ea poate ajută orice manager din procurement. Autorul său îți împărtășește diverse povestiri din departamentul de achiziții și explică de ce relațiile constituie fundația unui bun program de procurement. 

O poți găsi aici: Emag.ro.

 

referință: www.chiefprocurement.com

Categorie

Specialist în comunicare şi imagine publică şi internă în domeniul de business si politici sociale, marketing online și PR. Learning... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.