fbpx 6 cărți pentru sănătatea și starea noastră de bine mentală și emoțională | Learning Network Mergi la conţinutul principal

6 cărți pentru sănătatea și starea noastră de bine mentală și emoțională

De multe ori, o carte poate fi cel mai bun terapeut, medicament sau ajutorul de care avem nevoie exact într-un anumit moment. Viața este o experiență absolut fantastică, însă, ca orice experiență, presupune și momente mai puțin plăcute sau ușoare. Uneori, avem nevoie să ne regăsim sănătatea și starea de bine mentală și emoțională sau să ne îngrijim mai profund de ele. Sperăm că aceste recomandări de cărți să contribuie la asta și așteptăm cu drag recomandările voastre pe subiectul de azi al Mansardei noastre cu cărți și filme.

 

1. We're All Mad Here: The No-Nonsense Guide to Living with Social Anxiety, de Claire Eastham

Acoperind totul de la supraviețuirea trecerii prin universitate și de la locul de muncă și până la social media, petreceri și întâlniri amoroase, acest ghid detaliază cât se poate de amănunțit tot ceea ce autoarea a învățat din experiențele ei trăind cu anxietatea.

O puteți găsi aici: Elefant.ro

 

2. Notes on a Nervous Planet, de Matt Haig

După ce a experimentat ani de anxietate și atacuri de panică, autorul se află în misiunea de a de a răspunde la cele mai mari întrebări pe care viața i le-a adresat. Și anume: 

  • Cum să ne menținem sănătoși pe o planetă care ne înnebunește? 
  • Cum să rămânem umani într-o lume tehnologizată? 
  • Cum să ne simțim fericiți când suntem încurajați să ne fie teamă?

O puteți găsi aici: Carturești.ro sau Books-Express.ro

 

3. Letter To My Daughter, de Maya Angelou

Această colecție impresionantă și deosebit de frumoasă de amestec de poezie, memorii și sfaturi este dedicată fiicei pe care Maya Angelou nu a avut-o niciodată. Cartea abundă în binecunoscuta-i înțelepciune despre cum să avem o viață frumoasă și bună. 

O puteți găsi aici:  Books-Express.ro

 

4. The Bell Jar, de Sylvia Plath

Acest roman devenit deja un clasic modern este bazat parțial pe propria viață a Sylviei Plath și adâncirea ei în boala mentală. El urmează fazele serioasei depresii a lui Esther pe măsură ce aceasta se luptă cu relații dificile și cu o societate care refuză să îi ia în serios aspirațiile. 

O puteți găsi aici: Carturești.ro, Libris.ro sau Books-Express.ro

 

5. A Manual for Heartache, de Cathy Rentzenbrink

În această carte reconfortantă, inspirațională și motivatoare, Cathy Rentzenbrink își ilustrează propriile experiențe tragice, detaliind modul în care poți depăși cele mai dificile momente din viață. De aceea, cartea reprezintă un plus vital pentru setul de instrumente emoțional al nostru al tuturor.

O puteți găsi aici: Carturești.ro sau Books-Express.ro

 

6. Hyperbole and a Half: Unfortunate Situations, Flawed Coping Mechanisms, Mayhem, and Other Things That Happened de Allie Brosh

În această carte ilară, deosebit de onestă și de deschisă, în care ne putem regăși cu toții, desenatorul de benzi desenate Allie Brosh își ilustrează viața de zi cu zi și călătoria sa prin depresie. O combinație activă de savoare, tristețe, ironie și multe altele care fac ușor de înțeles de ce autorul a devenit senzația virală a internetului. 

O puteți găsi aici: Carturești.ro sau Books-Express.ro

 

sursa: cosmopolitan

 

Categorie
Încă nu există conținut.

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.