fbpx 6 competențe esențiale pentru a stăpâni nouă economie a învățării | Learning Network Mergi la conţinutul principal

6 competențe esențiale pentru a stăpâni nouă economie a învățării

"Analfabeții secolului XXI nu vor fi cei care nu pot citi și scrie, ci cei care nu pot învăța, dezinvata și învață din nou." (Alvin Toffler) Cum putem învăța cunoștințele corecte și care să merite? Cele șase ponturi de mai jos servesc drept un cadru care te poate ajuta să începi să răspunzi la această întrebare:

 

1. Identifică cunoștințele valoroase la momentul potrivit

Valoarea cunoașterii nu este una statică. Ea se schimbă în funcție de cât de valoroasă o consideră ceilalți și de cât este de rară. Pe măsură ce noile tehnologii maturizează și remodelează industriile, există adesea un deficit de persoane cu competențele necesare, ceea ce creează posibilitatea unor compensațîi mari. Din cauza compensării mari, mai multe persoane sunt instruite rapid, iar despăgubirea medie scade.

 

2. Află și stăpâneste rapid cunoștințele

Ocaziile sunt temporare și trebuie să profiți de ele imediat ce le găsești. Aceasta înseamnă a fi capabil să înveți repede noi abilități. Înțelegerea și folosirea modelelor mentale este una dintre abilitățile universale pe care ar trebui să o învețe și să o dezvolte oricine. Ea oferă o bază solidă de cunoștințe aplicabilă în toate domeniile. Așa, când faci saltul într-un domeniu nou, ai cunoștințe preexistente pe care le poți folosi pentru a învăța mai repede.

 

3. Comunică și altora valoarea aptitudinilor tale

Persoanele cu aceleași abilități pot solicită salarii și plăti diferite în funcție de cât de bine pot comunica și convinge pe ceilalți. Capacitatea de a-i convinge pe ceilalți ca abilitățile pe care le deții sunt valoroase este o "abilitate multiplicatoare". Mulți oameni petrec ani de zile stăpânind o abilitate tehnică de bază și, practic, nici un timp pentru a stăpâni această abilitate multiplicatoare.

 

Descoperă evenimentul dedicat profesioniștilor in învățare și dezvoltare organizațională- Learning Network Festival Cluj 2018- Design. Delivery. Technology. 2 zile, 16 de facilitatori, 10 workshopuri, 6 prezentări best practice.

 

 

4. Conversia cunoștințelor în bani și rezultate

Există multe moduri de a transforma cunoașterea în valoare. Câteva exemple includ găsirea și obținerea unui loc de muncă plătit bine, obținerea unei majorări, construirea unei afaceri de succes, vânzarea cunoștințelor în calitate de consultant și construirea reputației, devenind un lider de tip avatar.

 

5. Află cum să investești financiar în învățare pentru a obține cea mai mare rentabilitate

Fiecare dintre noi trebuie să găsească un portofoliu potrivit de cărți, cursuri off și online și programe de certificare, care să îl ajute să atingă obiectivele fără să își depășească bugetul. Pentru a obține portofoliul potrivit, trebuie să aplici termeni financiari la modul în care te gândești în privința investițiilor în învățare, cum ar fi rentabilitatea investițiilor, gestionarea riscurilor, rata de obstacole, acoperirea riscurilor și diversificarea.

 

6. Stăpânește abilitatea de a învață cum să înveți

Acest lucru crește exponențial valoarea oricărei ore pe care o dedici  învățării. Mai precis, rata de învățare. Rata de învățare determină cât de repede se compun cunoștințele noastre de-a lungul timpului. Ia în considerare, spre exemplu, pe cineva care citește săptămânal o carte și îi  păstrează informațiile, față de cineva care are nevoie de 10 zile pentru a citi o carte. În decursul unui an, va rezultă o diferență de 30%.

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.