fbpx 6 lucruri pe care le poți face zilnic pentru a căpăta mai multă încredere în tine | Learning Network Mergi la conţinutul principal

6 lucruri pe care le poți face zilnic pentru a căpăta mai multă încredere în tine

Încrederea în sine face parte din acele aspecte din categoria "ușor de zis, mai greu de făcut" și chiar și cei mai încrezători dintre noi au zile sau momente în care încrederea le lipsește. Căci ea, încrederea în sine, nu este o calitate statică. Ea reprezintă un mindset care cere efort și muncă continue pentru a o menține și îmbogăți. Necesită învățare, practică și îndemânare ca oricare altă abilitate pe care vrem să o stăpânim. Vestea bună este că, odată stăpânită, nu facem altceva decât să mai creștem. Și încă foart mult! 
Iată 6 modalități prin care putem exersa și dezvolta încrederea în sine:

 

1. Joacă-ți bine rolul

Limbajul nostru corporal poate spune imediat dacă suntem sau nu încrezători în noi înșine. Așa că este bine să te prezinți într-un mod care spune că ești gata să iei comanda și să controlezi orice situație. Ține capul sus, stai drept, adu-ți ușor umerii în așa fel încât să fie aliniați cu coloana și uită-te direct la persoana cu care interacționezi. Evită strângerile moi de mână și menține un contact vizual bun cu persoana care îți vorbește. 

 

2. Poartă haine potrivite

Atunci când arăți bine, te simți bine. Dacă alegi îmbrăcămintea și accesoriile care ți se potrivesc ție, industriei în care lucrezi, mediului tău profesional și social și care te fac să arăți bine, asta îți va crește automat stima de sine. Pe scurt, îmbracă-te pentru succes.
Nu îți fie teamă să-ți lași personalitatea să strălucească și să fie potențată prin accesoriile pe care le porți. O bijuterie mai curajoasă sau o cravată mai colorată poate reprezenta un punct de interes și o bună plecare pentru orice conversație bună.

 


3. Vorbește într-un mod asertiv

Cu proxima ocazie în care îți vei asculta speaker-u favorit, fii foarte atent la modul în care livrează speech-ul. Un speaker bun vorbește cu încredere și folosește un ton constant și ritmic. În loc de "...ăhm", "..mhm.." sau "...ăăă", folosește pauzele pentru a-și sublinia ideile.
Adoptă și tu un ton asertiv, însă nu agresiv, de a te adresa. Asta indică încredere și tu te vei simți mai bine. Pentru a fi luat în serios, evită pălăvrăgeala stridentă sau chicotelile în discuțiile pe care le porți. Oamenii ascultă cu mai multă atenție atunci când persoana din fața lor exhală încredere și putere. 

 


4. Gândește și acționează pozitiv

Energia pozitivă conduce la rezultate pozitive. Așa că setează-ți mintea pe modulul "pot să fac" cu privire la orice situație și evită discuțiile interioare negative. Zâmbește, râzi și înconjoară-te de oameni pozitivi și fericiți. 
Nu strică nici să ții un jurnal al recunoștinței în care să îți reaminteșți ție însuți acele momente importante și realizările de peste zile. Vei dezvolta în acest fel mai multă pace interioară și încredere. 

 


5. Ia măsuri. Acționează. 

A fi încrezător în sine ține de mai multe lucruri decât modul în care arăți. Trebuie să și acționezi ca atare. Mergi către un necunoscut și prezintă-te la un eveniment de networking la care te afli sau acceptă un proiect pe care în mod normal l-ai refuza. Practică încrederea în sine și, curând, asta va deveni a doua ta natură. 
Inacțiunea cultivă îndoiala și teama, în timp ce acțiunea cultivă încrederea și curajul. Ca exercițiu, notează-ți punctele forte și punctele slabe. Mulți oameni ți-ar spune să lucrezi asupra punctelor slabe, însă folosește ceea ce ai și capitalizează-ți în schimb punctele forte. Odată ce pui mai multă energie în trăsăturile tale pozitive, încrederea ta va începe să crească. 

 

6. Fii pregătit

Nu uita de principiul: Planificarea prealabilă previne performanța scăzută. 
Cu câte ești mai pregătit, cu atât te vei simți mai încrezător în ceea ce privește competențele și expertiza ta. Pregătirea te va ajuta să eviți erorile la întâmplările neașteptate pe care viață ți le poate oferi. 
Învață tot ceea ce poți despre industria și domeniul în care activezi profesional, despre scopurile și planurile tale și despre ceea ce te poate purta către succes. 
Înainte de a începe o sarcină, imaginează-ți mai întâi cum vrei să te simți odată ce ai îndeplinit-o. Nu încerca să obții prea mult din prima. Partajează-ți sarcinile în piese mici și gestionabile. 

 

 

referință: entrepreneur.com

Companie
Categorie

Specialist în comunicare şi imagine publică şi internă în domeniul de business si politici sociale, marketing online și PR. Learning... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.