fbpx 7 motive să mergi la teatru | Learning Network Mergi la conţinutul principal

7 motive să mergi la teatru

Divertismentul a evoluat atât de mult și numărul spectacolelor a crescut – de la concerte, spectacole de lumini și spectacole de televiziune. Divertismentul a devenit foarte accesibil;non-actori, sunt puși în situații dramatice, realistice și care par mai interesante decât scenele închipuite cândva de niște scriitori. Cineva chiar a afirmat în spațiul public că “teatrul a murit”. Oare așa sâ fie? Am căutat să găsesc argumente pentru care merită în continurea să mergi să vezi un spectacol de teatru live.

De ce să te duci la treatru?

Magie

Este primul lucru pe care îl menționează cei care merg la teatru. O pisă bine pusă în scenă transportă spectatorul într-un univers diferit iar asta poate crea o energie specială pe care o poți simți, este un moment unic în spațiu și timp care nu va putea fi repetat și care nu ar exista fără actori și spectatori.

Este LIVE

Nu poți compara sentimentul pe care îl ai în fața unui tablou într-o expoziție sau în fața Turnului Eiffel cu privitul unei poze. Comparația poate părea deplasată, ceea ce vreau să punctez este că actorii sunt acolo, trăiesc în fața ta.

Este rodul muncii

Povetea povestită pe scenă este rodul multor ore de muncă: de la obținerea drepturilor de autor pentru a fi jucată pe scenă, traducerea în limba română, realizare decorurilor, alegerea actorilor și orele de repetiție. Toate acestea create pentru spectatorul care își va petrece 2 - 3 ore în sala de teatru. Este un efort coordonat uimitor, iar tu, ca spectator ai privilegiul de a fi parte a acestui spectacol.

Brain fitness

Da, da, nu dați cu pietre, voi folosi iar acest termen în limba engleză. Teatrul îți pune imaginația la muncă, te face să simți lucruri pe care nu le-ai mai simțit. Îți antrenează intelingeța emoțională și gândirea creativă. La fel ca și mușchii corpului nostru, aceste abilități trebuie exercitate pentru a le menține active și puternice, iar artele spectacolului pot contribui la dezvoltarea acestor forme de inteligență. Inteligența emoțională este esențială atât pentru succesul personal, cât și pentru cel profesional.

În al doilea rând, teatrul contribuie la educație și la alfabetizare. Privind personajele pe scena vorbind înainte și înapoi necesită o atenție ascuțită, schimbări mintale rapide și abilități lingvistice agile.

Crește economia

Nu am putea să trecem cu vederea rolul teatrului în economie. Un teatru activ stimulează magazinele și cafenelele din zonă să rămâna deschise – poate pestre programul normal de lucru și poate atrage atenția municipalității să se implice în dezvoltarea infrastructurii.

Citește și: 5 motive pentru care teatrul îți face viața mai bună

Împreună

Un spectacol poate reuni oriunde de la zeci la sute de oameni, trăind și mărturisind ceva unic, mișcător, amuzant sau cel puțin provocând un pic de escapism. Este un sentiment diferit decât cel trăit de unul singur în fața unui ecran.

Viitorul

Participarea copiilor la piese de teatru adecvate crează viitorii spectatori. Este un moment bun pentru familie să petreacă timp de calitate împreună. Teatrul te poate face mai fericit.

Te-am convins? Ia-ți un prieten și mergi la teatru. Și dacă nu știi ce să alegi iată piesele lunii mai la Teatrul Elisabeta:

 

EnJOY!

 

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.