fbpx 8 pași pentru a crea un spațiu de învățare eficient | Learning Network Mergi la conţinutul principal

8 pași pentru a crea un spațiu de învățare eficient

Spațiile moderne de învățare pot avea un impact mare atât asupra cursanților, cât și asupra trainerilor. Cu toate acestea, pentru a avea succes, ele necesită o planificare holistică. Astfel, în mediile de învățare moderne, au apărut următoarele bune practici:

 

1. Planul pentru spații moderne trebuie să depășească sistemele insulare de management 

Pentru a crea un spațiu de învățare adecvat secolului XXI, liderii trebuie să dezvolte un plan care să depășească sistemele insulare de management și să privească imaginea de ansamblu. Procesul de luare a deciziilor ce conduce la implementarea mediului modern de învățare trebuie să includă nu doar echipele de conducere și echipele IT, ci și echipele de conducere din L&D și dezvoltarea organizațională.

 

2. Eliminați importanța părții frontale a sălii de curs

O modalitate rapidă de a spune dacă îmbunătățirile moderne ale mediului de învățare vor transforma cu adevărat predarea și învățarea este aceea de a te uita la aspectul clasei. Chiar și atunci când cursanții beneficiează de un mobilier flexibil și sunt dotați cu dispozitive conectate, nu se va schimba prea mult dacă toate sunt concentrate în partea din fața a sălii. Amplasarea în clasă poate avea un impact uriaș asupra instruirii prin simpla schimbare a modelelor de trafic și prin încurajarea trainerilor de a circula prin sală, în loc să stea în față pentru a oferi instrucțiuni.

 

3. Transformați fiecare spațiu disponibil într-unul de învățare

Asigurându-vă că spațiile comune, cum ar fi holurile, auditoriile și centrele media sunt spații de învățare, se oferă trainerilor noi modalități de a încuraja colaborarea în rândul cursanților, care se pot simți mai relaxați și mai confortabili în zonele deschise.

 

4. Fiți creativi. Acordați și alte funcții elementele existente pentru sala de curs

Un redesign al spațiilor de învățare nu trebuie să însemne dezmembrarea întregului mobilier și tehnologiei deja existente. Dacă se constată, de exemplu, că nu sunt folosite table interactive în sălile de curs, acestora li s-ar putea găsi o altă destinație. În acest caz, creativitatea este cheia. 

 

Designul cursurilor adaptate mediului de business este ceea ce te va poziționa ca un important partener în business. Vei învăța și vei practica cum să proiectezi căile de învățare care clădesc abilități și obiceiuri și conduc la rezultate.Dobândește înțelegerea aprofundată despre cum oamenii învață. Participă la Corporate Learning School!

 

5. Sprijiniți și gestionați tehnologia

Timpul de curs este limitat și, atunci când tehnologia nu funcționează sau trainerii și cursanții nu își pot conecta dispozitivele din cauza problemelor de rețea, de exemplu, cel mai adesea, ei le vor abandona rapid și vor reveni la metodele tradiționale. Numai atunci când accesul la tehnologie este unul coerent și previzibil, trainerii vor fi dispuși să integreze instrumentele digitale în planificarea lor.

 

6. Diferențiați spațiile pentru toate tipurile de învățare

La fel cum doi cursanți ar putea avea nevoie de intervenții diferite pentru a-i ajuta să reușească, nu fiecare clasă este similară. O clasă orientată spre un anume curs, să zicem leadership, ar putea necesita o tehnologie mai robustă și un mobilier diferit față de o clasă în care se desfășoară un curs de dezvoltare personală.

 

7. Oferiți ocazia unei dezvoltări profesionale excelente

Introducerea și adoptarea trainerilor este, probabil, cel mai important factor determinant pentru succesul unui mediu modern de învățare, iar dezvoltarea profesională eficientă este esențială. Un studiu realizat în SUA, arată că 71% dintre cei care oferă instruire spun că se confruntă cu stresul legat de locul de muncă din cauza "adoptării de noi inițiative fără o dezvoltare profesională corespunzătoare". 

 

8. Fiți dispuși să nu reușiți de la început

Indiferent de cât de atent se planifică o inițiativă modernă în materie de învățare, o mare parte din procesul de învățare va apărea inevitabil prin încercări și erori - în același mod în care cursanții trebuie să ajungă la mai multe răspunsuri greșite înainte de a-l descoperi pe cel corect.
Și în cazul furnizorilor de învățare, este necesară încurajarea lor pentru a experimenta și profita de noile instrumente. Chiar și cele mai bune implementări de mediu de învățare modern nu vor fi unele fără greșeli. De altfel, adevăratele transformări rar pot fi așa!

 


sursa: edtechmagazine.com
 

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.