fbpx 90% din manageri isi irosesc timpul | Learning Network Mergi la conţinutul principal

90% din manageri isi irosesc timpul

Cei mai multi manageri spun ca una dintre resursele care le lipseste pentru a fi mai productivi este chiar timpul. Daca ii privesti de la distanta, pe cei mai multi dintre ei poti sa ii vezi repezindu-se din intalnire in intalnire, verificandu-si constant e-mailurile, luptandu-se cu urgente – o activitate uluitor de febrila, care nu permite aproape niciun fel de timp pentru reflectie. Managerii considera ca au de-a face cu lucruri foarte importante, dar nu fac altceva decat sa isi iroseasca timpul invartindu-se in cercuri.

In urma unor studii efectuate la Universitatea din Harvard asupra comportamentului managerilor ocupati s-a facut o descoperire menita sa inspaimante: 90% din manageri isi irosesc timpul cu tot felul de activitati ineficiente. Doar 10% dintre ei isi petrec timpul intr-un mod angajat, cu scop si reflectiv.

 

Eficienta este o combinatie de focus si energie

Actiunea eficienta – in care se incadreaza cei 10% din managerii de mai sus – are o ecuatie simpla: ea se bazeaza pe o combinatie de Focus – abilitatea de a te concentra asupra unui obiectiv clar si a-l urmari pana la completare, si Energie – ceea ce vine dintr-un intens angajament personal fata de obiectiv. Focusul fara energie se transforma intr-o executie lipsita de valoare. Energia fara focus se iroseste pe activitati inutile si de cele mai multe ori duce la esecuri. Punand impreuna aceste doua elemente, Focus si Energie, se creeaza insa un sistem de lucru care ajuta la atingerea obiectivelor si, cel mai important, da sens si directie fiecarui moment petrecut la locul de munca.

Puterea de focusare este de fapt abilitatea de a va concentra asupra unui lucru pana la completare, abilitatea de a va darui complet fiecarui lucru pe care il faceti la un moment dat.  In aceeasi masura, energia si vigoarea vin dintr-un profund angajament personal, care la randul sau vine din faptul ca tot ceea ce faceti, faceti fara povara ‘tuturor lucrurilor de facut’.

Din experienta, Focusul si Energia sunt abilitati educabile. Putin sunt cei norocosi care se nasc cu o abilitate nativa de a pune de-o potriva focus si energie in tot ceea ce fac. Cei mai multi dintre noi ne pierdem in detalii, suntem distrasi sau simtim o permanenta presiune a „lipsei timpului”. Ne putem elibera de toate acestea prin cunoastere si exercitiu, astfel incat sa fim mai mult decat eficienti si sa acordam fiecarei clipe importanta reala.

Categorie

Connie Larkin - Consultant

Sesiune extraordinară de coaching ontologic

Voi începe printr-un citat din cartea mea,... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.