fbpx ACTIONEAZA! ALTFEL RAMAI DOAR CU VISUL… | Learning Network Mergi la conţinutul principal

ACTIONEAZA! ALTFEL RAMAI DOAR CU VISUL…

Creeaza-ti propria „bucket list” si treci la actiune!

Mi-a placut foarte mult filmul “The Bucket List”. Mi s-a parut a fi unul dintre cele mai inspirationale si motivationale filme, care transmite un mesaj puternic: “Do it now or you will never have the chance”.

Este absolut fascinant cum oamenii gasesc in ei puterea de a face lucruri extraordinare, de care nu s-ar fi crezut in stare vreodata, atunci cand au un “deadline” atat de drastic. Poate pentru ca parea putin morbid, eu nu m-am focusat niciodata pe ideea aceasta, insa. Am ales, in schimb, ideea ca daca iti doresti cu adevarat ceva anume si iti imaginezi ca maine s-ar putea sa nu mai ai ocazia, reusesti chiar astazi.

ASTAZI este singurul reper real.

ASTAZI, AICI si ACUM sunt realitatea pe care simturile tale o percep si mintea ta o intelege (sau ii dau o semnificatie). Crede in ceea ce poti face in fiecare “astazi” pentru ca el va deveni “maine”. Acel “maine” pe care ti-l doresti cu adevarat. Dar nu te focusa pe maine, ci pe astazi. Pentru ca atunci cand focusarea este pe maine, vin temerile si alte bariere (mintea ta asociaza „maine” cu „necunoscut”). La modul real si concret, nu stii ce si cum va fi maine. In schimb, “astazi, aici si acum” – acesta este ceea ce mintea ta cunoaste. Nu-i este teama. Este “acasa”. In “astazi, aici si acum”, tu esti “acasa” pentru ca esti cu totul conectat la tine.  

Uneori, TREBUIE face diferenta

Recunosc ca la inceputul acestui an mi-am facut un “bucket list”. Si l-am facut mecanic. Adica am pus acolo lucruri pe care le tot aman de ceva timp, insa in care nu credeam neaparat (asta am realizat dupa aceea). Credeam, insa, ca “trebuie” sa fac sau sa am acele lucruri. Iar acest “trebuie” a facut diferenta. Intr-un singur lucru am crezut. Si acela este deja realitate. Si am sa vi-l dezvalui: am crezut in ideea de “bucket list”, adica in ideea ca daca vrei sa faci ceva, nu trebuie decat sa treci la actiune. Fara a te pierde in analiza si fara a-ti mai gasi scuze. Nu mai amana. Apuca-te de treaba. Astazi. Acum si aici. Pentru ca asta este singura certitudine. Nu ai nici o certitudine pentru maine.

Evident, n-ai sa le poti face pe toate intr-o zi. Nu la asta ma refer. Ci doar la tendinta de a amana, care de cele mai multe ori apare dintr-un singur motiv: frica! De succes, de esec, de tine, de altii, de necunoscut, de schimbare, de durere, de iubire, de singuratate, de a vorbi, de a te lasa “descoperit”, de a fi/parea slab, de a fi liber sau de a nu fi liber … si multe altele.

Frica- constienta sau nu

Poate ai tendinta, chiar acum sa spui: “Dar mie nu mi-e frica de nimic!” Si, constient, chiar ai dreptate. Numai ca frica nu e intotdeauna constienta. Dimpotriva. Si nici nu este o frica pe care sa o simti concret, “pe pielea ta”.

Toate aceste frici de multe ori sunt in alte colturi ascunse ale fiintei tale (psihologii le spun “subconstient”, “inconstient” etc.) si poate nici nu stii ca ai vreuna. Aici, insa, ar fi multe de discutat. Important este sa retii ca daca nu ai ajuns sa faci sau sa fii ceea ce iti doresti, undeva au fost niste bariere. Poti sa le zici frici sau convingeri limitative. Nu conteaza. Conteaza doar sa le constientizezi si sa le accepti. Iar apoi sa treci la actiune. Sa incepi drumul catre a face sau a avea ceea ce iti doresti. Pur si simplu. Astazi. Atat.

Darama-ti barierele impuse de convingerile limitative, prin coaching

Si daca, cumva, vei descoperi ca inca nu reusesti, am inca o veste buna: solutia este tot la tine. Doar ca nu o vezi. Si atunci, pentru asta si pentru multe altele, s-a inventat coachingul.

Pentru ca prin coaching iti descoperi convingerile limitative care iti sunt bariere in a-ti atinge visul. Sau obiectivul, scopul, spune-i cum vrei.

Pentru ca prin coaching iti vei da voie sa schimbi vechile tipare de comportament care te duc pe acelasi drum: cel la capatul caruia nu este visul tau. Vrei sa ti-l atingi? Atunci altul este drumul. Descopera-l si porneste acum.

Pentru ca un coach iti este alaturi, iti este „oglinda” si iti este suport. Si nu te judeca. Si te tine pe drum. Iar singurul lui scop este ca tu sa iti atingi visul.

Asa ca, orice mi-ai spune, eu spun doar atat: TOATE SOLUTIILE SUNT LA TINE. Poti sa faci orice iti doresti. Poti sa ajungi oriunde iti propui. Actioneaza. Altfel ramai doar cu visul …

Si mai mult, chiar tu poti imbraca acest rol. Adica sa fii propriul tau coach. Evident, ai nevoie de cunostinte si ceva exercitiu. Vino la cursul Practical coaching skills sa afli ce este si ce nu este coaching-ul si, mai ales, sa descoperi prin exercitii si tehnici daca este ceea ce ti se potriveste tie! De la abilitatile necesare unui coach de succes si obiectivele procesului de coaching, pana la derularea procesului de coaching si a unei sedinte- ai la dispozitie toate intrumentele pentru a aduce beneficii extraordinare atat tie cat si celor din jur, indiferent daca vorbim de planul personal sau cel profesional.

Afla mai multe detalii pe pagina evenimentului!

Companie
Categorie

Senior Trainer & Consultant

Loredana are o experiență de peste 10 ani în consultanță HR: recrutare&... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.