fbpx Adevaruri urate din lumea afacerilor | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Adevaruri urate din lumea afacerilor

Gandirea pozitiva este benefica in afaceri. Insa, aceasta este pura fantezie daca nu se bazeaza pe intelegerea clara a modului in care compania merge.

Site-ul inc.com propune o lista de 10 carti care iti vor deschide ochii in privinta modului in care trebuie sa privesti o afacere, oferindu-ti si cel mai bun sfat regasit in fiecare carte in parte. Acest carti arata adevarul nu tocmai frumos, despre cum functioneaza o companie :

 

The Dilbert Principle, Scott Adams

In acasta carte se vorbeste, intr-un mod plin de umor, despre absurditatile din mediul de afaceri.

Cel mai bun citat: Sase miliarde de natarai traiesc intr-o civilizatie ce a fost creata acum mii de ani de catre niste nebuni extrem de inteligenti.

The Complete Yes Minister, Jonathan Lynn, Anthony Jay

Bazata pe emisiunea din anii ’80 de pe BBC TV, aceasta carte descrie cum niste birocrati anonimi au zadarnicit planurile liderilor de a indrepta organizatiile spre noi directii.

Cel mai bun citat: Se numeste legea relevantei inverse: cu cat intentionezi sa faci mai putin, cu atat trebuie sa vorbesti mai mult despre asta.

Poorly Made in China, Paul Midler

Autorul spune adevarata poveste din spatele produselor fabricate in China: cat de ieftina este de fapt manufactura acolo, cum se distrug calitatea si brand-ul produselor.

Cel mai bun citat: Companiile americane nu prezinta concurenta pentru cele chineze. Acestea apleaza la tehnici proprii de manipulare pentru a obtine profit.

Don't Bring It to Work, Sylvia LaFair

Te-ai intrebat vreodata de ce unii oameni se poarta prosteste la job? In aceasta carte vei gasi raspunsul. Autoarea face portretul acestui tip de angajat si ofera sfaturi cum acestia pot fi ajutati sa evolueze.

Cel mai bun citat: Modelele pe care ni le alegem in viata stau la baza comportamenului nostru la locul de munca. Deseori, o echipa da gres deoarece seful nu cauta sa cunoasca aceste modele si sa gaseasca solutii acolo unde sunt probleme.

21 Dirty Tricks at Work, Mike Phipps, Colin Gautrey

Autorii explica modalitatile prin care sefii si angajatii incearca sa se manipuleze unii pe altii. Acestia ofera si sfaturi despre cum poti face fata situatiei si poti ajunge exact unde iti doresti.

Cel mai bun citat: Trucurile murdare nu numai ca iti pun in pericol cariera, ci si cauzeaza scandaluri in organizatie.

Crazy Bosses, Stanley Bing

Cartea de fata dezvaluie tipul de persoana care are cele mai mai sanse sa ajunga in varf: omul narcisist, cu un caracter puternic.

Cel mai bun citat: Dupa aproape 6000 de ani de studii si dovezi, un lucru este clar: oamenii care devin lideri intr-o organizatie sunt de obicei cei mai nebuni.

The Peter Principle, Laurence J. Peter, Raymond Hull

Oricine, de la intern la CEO, de la localnic la presedinte, vor avea un moment in care vor fi incompetenti. Peter este de parere ca incompetenta este cauza tuturor relelor care se intampla in jurul nostru : nu se da importanta cuvenita scolii, guvernele trec cu vederea anarhia, judecata nu este corecta tot timpul, prosperitatea cauzeaza nefericire.

Cel mai bun citat: Orice lucru care functioneaza va fi folosit pana va da gres.

The 4-Hour Workweek, Timothy Ferriss

Munca asidua este cheia succesului, nu-i asa? In aceasta carte se demonstreaza contrariul. Autorul reinventeaza conceptul de munca, demonstrant faptul ca 90% din ceea ce facem  nu este necesar si are o influenta negativa asupra implinirii idealurilor.

Cel mai bun citat: Trebuie sa alternezi perioadele de munca si cele de odihna. Tine cont de faptul ca mintea are o capacitate limitata si nu poate indura foarte multe – trebuie sa se odihneasca. Fa-ti planuri in acest sens.

The No Asshole Rule, Robert I. Sutton

La un moment dat va trebui sa lucram cu oameni care nu au bun simt. Cum ii spune si titlul, cartea ofera solutii in primul rand, despre cum sa eiti aceste tipuri de oameni si, daca nu ai incotro, cum sa te comporti cu acestia.

Cel mai bun citat: Oamenii cu doua fete … care au suficient de multe calitati pentru a nu fi prinsi, sunt cel mai greu de oprit  - chiar daca pot face la fel de mult rau ca un nebun furios.

How to Lie With Statistics, Darrell Huff

Aceasta carte spune adevarul, nu tocmai frumos, despre toate statisticile pe care le vezi in jurul tau.

Cel mai bun citat: Datele statistice bine pregatite te induc in eroare mai mult decat cea mai mare miciuna a lui Hitler.

Cartile sunt disponibile pe amazon.com

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.