fbpx Cărți care te inspiră să nu renunți la visele tale | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cărți care te inspiră să nu renunți la visele tale

Câteodată, tot ce avem nevoie este să ni se reamintească destinația. De-a lungul călătoriei noastre, orice ajutor sau ghid este binevenit, iar cărțile ne pot fi parteneri de nădejde, care să ne sprijine și să ne aducă aminte că și lupta- sau mai ales ea!- este parte din călătorie, iar urmărirea viselor noastre constă în a nu uita de unde am început. 

Uite 5 dintre aceste cărți- ghid:

 

1. Good to Great- Jim Collins

Un must-read în lumea afacerilor, cartea spune poveștile companiilor care au facut ajustări specifice în cadrul organizației lor, producând și ajungând la rezultate exponențiale. Cum adică "exponențiale"? Respectivele companii au devenit lideri de piață și adevărate puteri industriale.
Cartea este un memento minunat pentru a ne reaminti că, pur și simplu, tot ce avem de făcut este să continuăm să mergem și cum, uneori, trebuie să facem un pas înapoi înainte de a putea face doi pași înainte.
O poți găsi aici:
https://www.books-express.ro/good-to-great/p/kjm,9780712676090

 

2. Drive- Daniel H. Pink

Această carte demontează știința din spatele motivației și modul în care oamenii sunt mult mai predispuși să lucreze mai mult atunci când sunt conduși de stăpânirea și exercitarea abilităților și cunoștințelor, în loc de expunerea constantă a titlurilor și a banilor. Scopul este adevăratul conducător al motivației, în opinia autorului, iar dacă vrem să ne motivăm pe noi înșine sau pe alții, atunci, trebuie să ne stabilim scopul.
O poți găsi aici:
https://www.books-express.ro/drive/p/wppm,9781786891709

 

3. Start With Why- Simon Sinek

Cartea alocă o parte considerabilă explicând puterea de intenție. Pe scurt: Oricine poate explica "ce" și "cum", dar oamenii și companiile care au o înțelegere foarte clară a "de ce" sunt cele care reușesc în cele din urmă și fac lucruri de neimaginat.
Această carte este un memento fantastic al faptului că motivațiile noastre în viață trebuie să fie înrădăcinate în "de ce". De ce facem ceea ce facem? De ce ne îndreptăm în această direcție? De ce lucrăm foarte greu sau de ce nu profităm de fiecare ocazie? "De ce" contează!
O poți găsi aici:
https://www.books-express.ro/start-with-why/p/kjmb,9780241958223


4. You Only Have to Be Right Once- Randall Lane

Aceasta este o carte fascinantă care descrie unele dintre cele mai avansate companii din ultimele două decenii: Spotify, Airbnb, Twitter, Instagram, Tesla și multe altele.
În fiecare exemplu, autorul spune povestea începuturilor umile ale fiecărei  companii și creșterea ei uriașă. Mai ales dacă ești un antreprenor în domeniul tech, trebuie să citești această carte, dacă nu pentru alt motiv măcar ca să vezi că până și cele mai renumite companii ale timpului nostru au început ca mici idei cu viitoruri pline de speranță.
O poți găsi aici:
https://www.books-express.ro/you-only-have-to-be-right-once/p/kjd,9780241246986

 

5. The Self-Made Billionaire Effect- John Sviokla 

Ce altă carte poate fi mai plină de inspirație decât aceea care vorbește despre oameni normali care s-au transformat în miliardari?
Această carte acoperă povești precum cele ale lui Mark Cuban, John Paul DeJoria, Sara Blakely și mulți alții. În majoritatea cazurilor, aceștia sunt oameni care au părăsit siguranța muncii lor corporatiste, au pornit pe cont propriu și...au dat de aur. 
Ceea ce face ca această carte să fie una extraordinară este faptul că ea ridică întrebări precum:
De ce companiile nu pot să își păstreze acești oameni extrem de talentați?
Ce au văzut acești miliardari "auto-făcuți" ce nimeni altcineva nu a putut vedea?
O poți găsi aici:
https://www.books-express.ro/the-self-made-billionaire-effect/p/kjc,9780241246993
 

 

sursa: thriveglobal.com

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.