fbpx Ce ar trebui să știi despre învățarea adaptivă în trainingul corporatist | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Ce ar trebui să știi despre învățarea adaptivă în trainingul corporatist

Managerii L&D ar trebui să renunțe la utilizarea unor soluții care sunt atractive și, cu toate acestea, nedovedite a fi eficiente. În schimb, ei ar trebui să încerce învățarea adaptivă în trainingul corporativ. Învățarea adaptivă este din ce în ce mai folosită de către profesioniștii din domeniul învățării, deoarece ajută organizațiile să ofere instruire personalizată angajaților lor.

Iată 6 avantaje ale utilizării învățării adaptive în training, care explică modul în care poate crește nivelul de învățare corporativă:

 

1. Învățare 1 la 1

Învățarea adaptivă ajută la acordarea atenției concentrate pe un singur individ. Tehnologia adaptivă de învățare utilizează algoritmi pentru a se obișnui cu nevoile cursantului bazate pe sarcini și răspunsuri. Aceasta emulează instrucțiuni unu-la-unu, care sunt atât de necesare în lumea corporativă de azi.

 

2. O mai mare eficacitate temporală

Învățarea adaptivă ajută cursanții să-și petreacă jumătate din timpul pe care îl petrec într-un curs standard dacă au o înțelegere clară a conceptelor. Punctul important aici este că aceștia nu trebuie să treacă prin conținutul despre care sunt deja conștienți. În schimb, ei se concentrează asupra conținutului care îi ajută să devină mai competenți.

 

3. Abordare bazate pe încredere

Învățarea adaptivă utilizează o metodologie de evaluare bazată pe încredere pentru a testa înțelegerea actuală a cursanților. Acestora li se cere să răspundă la întrebări privind conținutul în legătură cu care pretind că sunt încrezători. Această abordare este foarte utilă în a ști despre ce cunosc cursanții în mod conștient sau inconștient și, ca atare, este o metodă indirectă de a oferi feedback și învățare personalizate.

 

Descoperă evenimentul dedicat profesioniștilor in învățare și dezvoltare organizațională- Learning Network Festival Cluj 2018- Design. Delivery. Technology. 

2 zile, 16 de facilitatori, 10 workshopuri, 6 prezentări best practice!

 

 

4. Crearea de căi de învățare individualizate

Platformele de învățare adaptive colectează date pe măsură ce cursanții progresează prin intermediul modulelor. Aceste date sunt apoi utilizate pentru a ajuta la personalizarea obiectivelor, a conținutului cursantului și a unei căi de învățare eficiente pentru fiecare cursant. Datele stocate ajută de asemenea la reglarea formării, astfel încât să răspundă nevoilor cursanților. Capacitatea platformei de învățare adaptivă de a urmări performanța unui angajat în "abilitatea" lui îi oferă managerilor de resurse umane o scală de măsurare a gradului în care angajatul este pregătit pentru o promovare.

 

5. Învățare personalizată pentru un grup eterogen

Învățarea adaptivă este ideală pentru un grup de cursanți diverși. Ea este adaptată tuturor tipurilor de cursanți, indiferent dacă sunt începători, intermediari sau avansați în înțelegerea conceptelor.

 

6. Oferă remediere concentrată

În loc să risipească temele legate de studierea timpului, cursanții învață sau studiază concepte pe care nu le-au învățat încă, învățarea adaptivă în trainingul corporativ ajutând cursanții să se concentreze pe zonele de slăbiciune, cu o reabilitare eficientă.

 


sursa: learningindustry

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.