fbpx Ce face un antreprenor de succes? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Ce face un antreprenor de succes?

Majoritatea oamenilor vă vor spune că antreprenorii își asumă riscuri. Dar ce îi diferențiază pe antreprenorii oarecare de cei de succes? Nimeni nu vrea să fie un antreprenor fară succes. Principalele trăsături și abilități ale antreprenorilor de succes:

 Antreprenorii adoră ceea ce fac.

Poate sună cliseic, dar va trebui să lucrezi la această idee /produs /companie din greu și va trebui să investești mult timp. De asemenea, trebuie să o iubești și să crezi în ea.
Dacă nu iți place cu adevărat, nu vi fi pregătit să depui efortul necesar și, dacă nu tu, cine altcineva?
Antreprenorii de succes sunt pasionați de ceea ce fac și cred din toată inima în ideea lor. Când recrutează, recrutează și alți oameni care împărtășesc aceeași pasiune.

 Antreprenorii își cunosc atât punctele slabe, cât și pe cele forte.

Cei mai mulți antreprenori de succes sunt conștienți de ceea ce fac bine și ce nu. Cunoașterea punctelor tale forte este esențială pentru a putea aborda punctele tale slabe corespunzător, fie prin dezvoltarea propriilor abilități, fie prin angajarea altor persoane care le dețin. Iți poți cunoaște propriile tale puncte forte sau slabe prin  auto-reflecție. 

 Antreprenorii își pot dezvolta o viziune convingătoare.

A avea o viziune convingătoare înseamnă să ai o idee clară despre locul în care vrei să ajungi. Antreprenorii de succes pot exprima acea viziune atât pentru ei înșiși, cât și pentru ceilalți. Acest fapt nu înseamnă doar să dispui de abilități excelente de comunicare, deși este important. Este vorba să ai o idee și să poți vedea cum să o transformi în realitate, apoi să iți păstrezi acea viziune în jurul căreia să iți ghidezi toate acțiunile.

 Antreprenorii sunt pregătiți să eșueze, urmând ca apoi să o ia de la capăt.

Această abilitate particulară, sau poate mai precis, calitate personală, este cunoscută sub numele de rezistență. Este un element cheie în inteligența emoțională și descrie cât de pregătit ești să eșezi și să tratezi eșecul ca pe o experiență de învățare.

Dacă iți este frică să eșuezi, atunci este puțin probabil să încerci ceva nou, prin urmare rezistența este o abilitate importantă în viață. De asemenea, este strâns legată de încrederea în sine, o altă componentă cheie a inteligenței emoționale care descrie cât de mult ai nevoie validarea celor din jur. Antreprenorii lucrează adesea singuri, având un grad ridicat de încredere în sine. 

Antreprenorii sunt pregătiți să învețe.

Antreprenorii de succes nu tratează doar eșecul că o potențială experiență de învățare. Ei văd totul în acest fel. De obicei, le este sete de învățare și obișnuiesc să citească pe larg atât online cât și offline, despre subiecte care îi interesează și care sunt relevante pentru afacerile lor. Asta înseamnă că devin adevărați experți în domeniul lor, construind o rețea de contacte de experți. Antreprenorii de succes tratează totul ca pe o oportunitate.

Fiecare provocare, fiecare problemă, fiecare revenire este o oportunitate de a învăța și de a se dezvolta. A fi pregătit să eșuezi, nu este neapărat o abilitate, ci mai mult o atitudine. Partea bună este că o poți dezvolta făcând lucruri, cum ar fi să decizi să înveți ceva nou în fiecare zi sau să citești o carte pe un subiect nou în fiecare săptămână sau în fiecare lună.

 Antreprenorii “fac”!

Antreprenorii sunt adesea concentrați pe acțiune. Nu găsesc scuze pentru a nu face lucruri, pur și simplu merg mai departe și le fac.

 Antreprenorii sunt orientați către clienți și pregătiți să vândă.

Steve Jobs nu s-a îngrijorat niciodată de ceea ce doreau cliențîi. El le-a dat pur și simplu ceea ce voia să dezvolte și ceea ce credea că este corect, dar nu orice companie este Apple. Ca principiu general, dacă ignori clienții, aceștia nu vor mai reveni. Apple este excepția de la regulă. Majoritatea antreprenorilor au o idee foarte clară despre ce își doresc clienții. Fiecare parte din configurarea lor este axată pe dezvoltarea unei idei, a unui produs sau serviciu care răspunde acestei nevoi și a vânzării beneficiilor clienților atunci când sunt gata să cumpere.

 Antreprenorii sunt disciplinați.

Antreprenorii de succes își concentrează întotdeauna energia pe afacerea lor sau pe acele soluții care i-ar putea ajuta în depășirea obstacolelor și în atingerea obiectivelor lor. Strategiile lor generale îi ajută să își atingă obiectivele pe care le au în timp ce conturează planul pentru a obține rezultatul final. Mai mult, antreprenorii devin de succes, deoarece sunt disciplinați să facă mereu noi pași în fiecare zi spre îndeplinirea obiectivelor lor.
În afară de aceste trăsături, fiecare antreprenor de succes se concentrează doar asupra a 
ceea ce se află în vârful muntelui, fiind dipusi să facă orice e nevoie pentru a ajunge la destinația dorită. Dar determinarea lor nu se termină nici măcar atunci când au ajuns unde și-au propus. Ei intodeauna își vor dori să cunoască cât mai multe lucruri și să se dezvolte continuu. Unul dintre cele mai importante lucruri despre antreprenorii de succes este faptul că știu exact cum să vorbească cu angajații lor. 

Așadar, dacă ești pe cale să pornești în călătorie de a deveni antreprenor sau tocmai ai intrat în călătorie, dar nu ai avut parte de succes, trebuie să adopți aceste trăsături pentru a obține succesul.
 

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.