fbpx Cele mai noi trend-uri in HR | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cele mai noi trend-uri in HR

Cum ii ajuta tehnologia pe managerii de HR in procesul de recrutare si in gestionarea talentului?

Traim in era vitezei si totul se desfasoara sub egida inovatiei. In ultimii zece ani, tehnologia a ajuns sa domine HR-ul si Managementul talentului. Dar cum va arata viitorul acestei industrii?

Iata ce sustin specialistii de la forbes.com despre cele mai noi trend-uri in tehnologie pentru domeniul HR si cateva previziuni pentru urmatorii ani:

1. Se va pune accent pe calitate, nu pe cantitate

Progresele tehnologice au ajuns si in domeniul HR, iar liderii si HR managerii le-au adoptat cu usurinta. Apoi, dupa ce au cheltuit bani si resurse, acestia si-au dat seama ca acestea nu sunt compatibile cu organizatia din care fac parte. Pentru a evita repetarea acestei situatii, in loc sa te intrebi: “Nu-i asa ca tehnologia aceasta este incredibila?”, intreaba-te: “Este aceasta tehnologie potrivita pentru companie?”.

2. Vor fi mai putine progrese tehnologice in HR

Revolutia calculatoarelor a schimbat modul in care traim si lucram. Insa, trebuie sa alegem tehnologiile potrivite, care sunt simple, usor de utilizat si care aduc rezultate concrete.

3. Implementarea este singura care conteaza

Oare aceasta tehnologie va fi usor de implementat, iar angajatii o vor adopta?” Aceasta este prima intrebare pe care HR managerii si-o pun cand vine vorba de inovatie in domeniul lor. Implementarea este singurul proces care conteaza cu adevarat. Asigura-te ca produsul merita efort si resurse.

4. Analiza este importanta

Analiza programelor si orice instrument care ajuta in colectarea si impartirea datelor in departament, permit membrilor echipei sa vorbeasca aceeasi limba. Cu ajutorul acestora suntem mereu la zi cu tot ce se intampla in organizatie si putem actiona rapid.

5. Social Media este din ce in ce mai importanta

Social Media este un bun instrument de branding si talent management.  Intr-o companie, social media si e-learning-ul sunt instrumente de coeziune si comunicare, daca le intelegem si le folosim corect.

6. Cauta programe pentru monitorizarea talentului

Instrumentele care ne permit monitorizarea performantei sunt bune intr-o organizatie. Acestea te ajuta sa stabilesti bonusurile si sa ai angajati mai productivi.

7. Mobil, mobil, mobil

Tehnologia evolueaza spre dispozitivele mobile si la fel face si HR-ul. Pentru a gasi oamenii potriviti, trebuie sa fii familiarizat cu aceste tehnologii.

Management-ul talentului si HR-ul evolueaza, iar cei care lucreaza in domeniu trebuie sa fie mereu la curent cu noile practici si tehnologii. 

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.