fbpx Change the Game in well-being: fa tu schimbarea | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Change the Game in well-being: fa tu schimbarea

Se vorbeste mult si peste tot de ''awarness'' in ceea ce priveste well-beingul. Iar acest lucru nu este deloc gresit. Avem si este nevoie de constientizare in acest sens si niciun efort nu este de prisos. Insa azi va propunem o noua perspectiva, mai putin accesata. Cum ar fi daca, in loc sa ne concentram atat de mult si sa investim energie, efort si resurse de orice gen in constientizare, care nu implica neaparat si schimbare efectiva, am investi toate acestea in mobilizarea pentru a crea noi insine schimbarea? 
Pe scurt, in loc de a crea programe care sa vindece bolile, sa folosim si sa aplicam instrumente care sa cultive well-being-ul si sa permita tuturor participantilor la astfel de programe sa isi formeze si sa isi cultive obiceiuri cu adevarat notabile. 
In definitiv, de ce sa nu folosim tot ce avem pentru a preveni si a intari starea de bine si de sanatate, in loc sa ajungem in punctul in care doar sa tratam? Astfel, pe principiul ''mergi la cauza, nu la efect'', va prezentam saptamana aceasta cateva dintre principalele instrumente care nu doar ca respecta, ci si intareste acest principiu. Si, abia asteptam sa le dezbatem pe larg la Leading to Well-Being in Organizations 2017, conferinta dedicata well-being-ului in organizatii. 

 

  • Jurnalul de somn si jurnalul alimentar sunt principalele instrumente care ajuta atat la formarea obiceiurilor, cat si la evaluarea si imbunatatirea lor continua. Un studiu realizat pe un esantion de 1700 de persoane (“Keeping Food Diary Helps Lose Weight,” WebMD) arata ca cei care au tinut un astfel de jurnal de somn si alimentar pentru 6 luni au pierdut de doua ori mai mullt in greutate decat cei care nu au tinut un astfel de jurnal.

 

  • Meditatia constienta pentru a te conecta cu creierul si corpul creste performanta si reduce stresul. S-a demonstrat (20 Science-Based Reasons to Start Meditating Today,” Psychology Today) ca meditatia reduce considerabil atat stresul, cat si anxietatea, conducand la cresterea memoriei si imbunatatirea atentiei.

 

  • Tehnologia sau dispozitivele de sanatate purtabile ofera informatii valoroase in timp real despre urmarirea pas cu pas a indicatorilor de sanatate ai fiecarui individ, cat si despre efectele asupra sanatatii ale provocarilor pe care fiecare activitate o presupune. In 26 de studii care au implicat mai mult de 2700 de persoane, s-a aratat ca cei care au folosit astfel de trackere, cum ar fi cele de fitness spre exemplu, au beneficiat de cresterea activitatatii fizice cu circa 26,9%, de reducerea indicelui de masa corporala si scaderea tensiunii arteriale. Un asemenea dispozitiv reprezinta un exceptional factor declansator, amintindu-ne permanent sa ne mentinem obiceurile sanatoase si sa le folosim ori de cate ori este posibil. (“High tech or low, fitness trackers make you more aware of your steps, daily activity,” Washington Post)

 

  • Evenimentele de voluntariat sponsorizate de companie intaresc comunitatea si sentimentul de apartenenta la ea, creand conexiuni durabile si care depasesc spatiul de munca propriu-zis. In plus, persoanele care fac voluntariat prezinta o rata mai mica a mortalitatii, o mai mare capacitate functionala si o rata mai mica a depresiei fata de persoanele care nu fac voluntariat. (“The Health Benefits of Volunteering,” Corporation for National and Community Service)

 

Aceste instrumente constituie pentru angajati obiective masurabile si extrem de consistente din perspectiva sensului atunci cand se utilizeaza valori holistice. Si nu doar atat! Ele reprezinta si adevarate beneficii pentru manageri. Cei care pot si ar trebui sa construiasca planurile si programele de well-being in jurul acestor obiective si valorilor lor insotitoare, pentru ca exista o valoare larga si durabila care poate fi gasita in aceasta zona holistica si care poate genera un ROI ce va misca chiar si pe cel mai neimpresionabil CEO.

 

sursa: Virgin Pluse
 

Categorie

Specialist în comunicare şi imagine publică şi internă în domeniul de business si politici sociale, marketing online și PR. Learning... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.