fbpx Cine-i mai lider: Tom sau Jerry? Tu ce crezi? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cine-i mai lider: Tom sau Jerry? Tu ce crezi?

In fiecare zi esti, cu sau fara voia ta fie Tom, fie Jerry! Ba sunt si zile in care esti si Tom si Jerry, in acelasi timp: intr-o cursa continua sa te indepartezi de ceva sau intr-o  goana permanenta catre ceva. 

Dar de ce un atelier despre ei? Pentru ca Tom si Jerry au o relatie, traiesc in comun, impart un spatiu. Cum de altfel facem toti. De drag, de voie, de nevoie. La job dar si acasa.  

Care-i povestea cu Tom si Jerry?

- Fiecare are personalitate permanent provocata si definita de celalalt. 

- Exista in contradictie si opozitie cu celalalt. Sunt intr-o drama ei doi. Sunt simpatici tare si la fel e si programul de dezvoltare personala si profesionala pe care vi-l propun in aceasta vara: Cine-i mai lider:Tom sau Jerry? Surpriza cine-l sustine!

- Tom si Jerry sunt personaje active si dinamice cu atentie mare in clipa de fata. Traiesc determinat si stiu ce vor si gasesc in fiecare episod resurse sa-si atinga scopul :) e ceva, asa-i? Prin provocarile pe care si le scornesc reciproc, si Tom si Jerry se aduc reciproc in acum. Fiecare il actualizeaza pe cel din fata sa. Il aduce in prezent. Traiesc foarte eficient si intens, Tom si Jerry!

- Vitalitatea relatiei depinde de natura coleziunii. Nu avem de-a face cu un soricel si o pisica oarecare. Ei doi au responsabilitati unul fata de celalalt. Teribil tin cont de celalalt. Asa se naste povestea. Ba chiar isi dau importanta unul altuia. 

- Atentia intreaga pe care si-o acorda, le dau sens.  Exista un Tom pentru ca exista un Jerry. 

- Sunt necesari unul pentru altul, desi in opozitie, pentru ca vor lucruri opuse. Devin mai competitivi si mai destepti unul datorita celuilalt. Au idei din ce in ce mai bune si renunta indiferent de obstacole. Se intrec in lupta pentru confort si afectiune. Va suna cunoscut?

- Ei doi se asculta cu mare atentie. Iar ascultarea creeaza mesajul si implicit actiunea. Ascultarea influenteaza mesajul. Ceea ce fac este mereu in functie de celalalt. Isi ajusteaza mereu actiunile, nu si intentia. Obiectivul este acolo, strategia si tacticile sunt mereu adaptate cu atentie in functie de raspunsul, reactiile celuilalt. 

- Tom si Jerry au roluri. Si nu le e frica sa imparta un scenariu desi sunt mereu intr-o situatie de risc. Provocari sunt la tot pasul.

Ne recunoastem atat in Tom, cat si in Jerry. Este un joc intre cei doi. Si ne distreaza sa-l privim pentru ca ii stim regulile. Ii privim cu placere pentru ca recunoastem premise esentiale despre ce inseamna sa fi om si modul in care noi ne comportam. Ne atrag atentia prin viul si asumatul in care fiecare reactioneaza la provocarile celuilalt, ale momentului. Ne amuzam cand unul dintre ei se intrece pe sine si pe celalalt si reactioneaza altfel decat ne asteptam. Ne place supriza.  

Tom este important in viata lui Jerry iar Jerry este important in viata lui Tom. 

Dar  cine reuseste mai bine si de ce? Se maximizeaza unul fata de celalalt. Mereu este intrebarea: cine-i mai inventiv si mai iute? Hai sa vedem ce roluri imbracam fiecare si sa vedem cine suntem intr-adevar pentru cei care ne privesc. Si cine credem noi ca suntem pentru ceilalti. Suntem in functie de context

Dupa o serie de exercitii vei afla ce vrei, ce esti, ce ai nevoie si ce simti

Acordam atentie noua si cui consideram de interes, ne ajustam comportamentul in functie de intentie, colaboram ca altfel nu vedem cum reusim, intram in situatii de risc pentru ca acolo e miza, aflam cum comunicam cu lumea in fel si chip.    

Cine-i mai lider: Tom sau Jerry? este un program foarte serios si competitiv de 8 ore, plin de exercitii pentru deja lideri sau lideri in devenire, sau pentru buna intelegere a ta si a celuilalt. Rezultatul este ca iti dai seama ce ai de facut mai bine si mai bine pentru tine in rol de: Tom si Jerry. Afli, inveti, experimentezi ce stiu si ce fac bine liderii. 

 

Categorie
Încă nu există conținut.

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.