fbpx Comunicare: Este posibil să fii prea clar? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Comunicare: Este posibil să fii prea clar?

Ai fost vreodată luat prin surprindere de o întrebare într-o ședință? Ce ai făcut? Ai început să răspunîi încă fiind în ceață sau ți-a luat un moment să îți aliniezi gândurile? Extroverții pot să răspundă cu mult mai multe detalii decât situația o cere, în timp ce introverții s-ar putea la fel de bine să nu spună nimic.

De cele mai multe ori comunicarea este față în față, informală și improvizată. De multe ori te întâlnești cu un coleg sau un șef și este potrivit să începi discuția depsre un proiect important sau despre un client chiar la cafea, pe hol, pe scări sau în lift. Nu ai timp să îți pregătești notițe sau să îți scrii speech-ul înainte.

Iată câteva idei care să te ajute să îți organizezi ideile mai bine astfel încât discuțiile tale spontane să aibă mai mult impact:

Fii concis

Toată lumea suferă din cauza prea multor informații. Gândește-te ce este important pentru celalat și desparte ideile complexe în “bucățele” simple care pot fi ușor înțelese.

Creează o structură

Chiar și pentru o comunicare foarte scurtă este bine să creezi un cadru. De obicei structura te ajută să fii concis și clar.

Doar trei

Poate proiectul tău este complex și sunt multe aspecte importante, dar nimeni nu își va aminti saptesprezece idei consecutive. Dacă vrei rezultate ajută-i pe cei din jur să se concentreze. Limitează-te la trei idei principale

Logica

Este important atât să aibă o logică ceea ce spui cât și să faci această logică accesibilă audienței tale. Dar ce faci dacă nu ai un răspuns. Recomndarea este să fii sincer și să admiți faptul că nu ai un răspuns, și să îți iei un timp să revii cu răspunsul potrivit.

Un alt pas important este să te antrenezi să fii un bun comunicator. Recomandarea noastră este să urmezi un curs de comunicare. Vezi ce poate face Think on your Feet pentru tine.

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.