fbpx Cum putem aprecia preferintele de gandire | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cum putem aprecia preferintele de gandire

Acum cativa ani, pe cand lucram pe o pozitie de management intr-o companie din top Fortune 500, directorul nostru de training si dezvoltare a introdus Emergenetics pentru echipa mea. La inceput, nu am fost foarte sigura la ce ma angajez, dar era recomandat calduros de catre oameni pe care ii respectam, asa ca am fost de acord sa facem seminarul introductiv Meeting of the Minds cu echipa mea. Astfel, am aflat ca sunt un “trimodal: Albastru, Rosu si Galben”. Cu alte cuvinte, dintre cele patru preferinte de gandire, aveam o preferinta puternica pentru Albastru, sau Analitic; Rosu, sau Social si Galben, sau Conceptual. A patra preferinta, aproape inexistenta in profilul meu, era Verdele, atributul Structural. La acel moment din cariera mea aveam la activ douazeci de ani de condus echipe si simteam ca o facusem cu destul de mult succes, asa ca m-am intrebat “ce fac oamenii cu preferinta structurala? Pana la urma, daca eu m-am descurcat fara ea, de ce am avea nevoie de ea?”

Sincer, nu mi-e usor sa recunosc o asemenea dovada de aroganta, dar la momentul respectiv era o intrebare reala pentru mine. In timpul seminarului am aflat ca intrebarea mea reala era “exact genul de intrebare pe care ar pune-o profilul meu”. Imagineaza-ti! Mai tarziu, l-am rugat pe un manager cu mai multa expunere la profilul Emergenetics sa imi explice. Explicatia lui a fost simpla si rapida: “ei sunt cei care iti descurca incurcaturile” Imediat, a cazut fisa. In echipa mea erau 3 sau 4 membri cu preferinta structurala. Erau exact aceia care puteau sa construiasca orice program care mi se nazarea mie. Erau cei care faceau concepte complicate simplu de inteles pentru noi. Ei aduceau mereu simplitate si ratiune in discutii aprinse, cu puncte de vedere multiple.

Citește și: Emergenetics – neuro-stiinta pentru dezvoltarea talentelor

De cand am avut aceasta mica epifanie, incerc sa imi imbunatatesc abilitatile structurale. Desi nu este o preferinta de gandire naturala, pot sa lucrez cu ce am. Imi ia mai mult timp si necesita disciplina, dar acum pot gasi raspunsul la unele intrebari structurale care apar. Dupa ce imi epuizez resursele proprii, am o colectie minunata de colegi care stiu sa construiasca pe ideile mele.

Pe scurt, am invatat ca uneori ce nu am ca preferinta sau talent innascut este exact ce imi este de mai mare trebuinta. Nu am nevoie de mai multi oameni ca mine in echipa, am nevoie de oameni cat se poate de diversi – mai ales in modul in care gandesc. Cand trebuie sa fac schimbari in echipa, folosesc si alte produse Emergenetics pentru a putea angaja candidati cu competente si motivatii complementare. O data ce am reusit sa includem acest tip de obiectivitate in procesul nostru de recrutare, stim ca noul membru al echipei are abilitatile si compatibilitatea necesare.

Teresa Chipps | Emergenetics
Vice President of Marketing

Companie
Categorie
Încă nu există conținut.

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.