fbpx Cum se transforma HR-ul? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Cum se transforma HR-ul?

Lumea Resurselor Umane este în continuă mișcare pe fondul schimbărilor de generații care sunt în plină desfășurare. Conforn studiului prezentat de PwC la 18th Annual Global CEO Survey (2015), până în 2025, 75% din forță de muncă globală va fi reprezentată de generația Y, iar 78% din liderii de business din Europa de Vest se tem de efectele pe care le are supra-reglementarea. Potrivit LinkedIn Global Recruiting Trends (2015), 55% dintre companiile din Europa de Vest văd competiția din ce in ce mai numeroasă ca fiind cel mai mare obstacol în atragerea oamenilor talentați în organizație, iar 71% din companii caută talente în regiuni geografice, arii industriale și segmente demografice noi.  Mai mult decat atat, rezultatele arata ca 62% din cei care isi cauta activ un job folosesc retelele sociale, iar 52% dintre liderii de HR afirma ca au o competenta redusa in a integra retelele sociale in procesele de HR.

Studiile arată că piața muncii la nivel global este foarte volatilă, iar mediul organizațional este în plină transformare. Tendințele globale incep sa aibă un impact din ce mai mare si asupra companiilor din România, lucru se vede foarte clar în departamentul de Resurse Umane. Activitatea devine din ce in mai complexă, iar managerii și specialistii au nevoie tot mult de solutii noi care să-i ajute să afle cum pot avea un grad mare al angajamentului, cum pot recompensa adecvat angajații astfel încât aceștia să nu fie permanent în cautare de job-uri, cum pot crea medii de lucru colaborative, productive, centrate pe performanța și inovație.

Angajații își doresc în echipa managerială adevarați parteneri de business, profesioniști de HR care să aibă gândire strategica si care să înțeleagă foarte bine organizația. Rolul specialiștilor de Resurse Umane într-o companie este foarte important pentru că aceștia trebuie să facă față multor provocări din partea angajaților precum cele legate de recompensarea corespunzătoare și motivarea acestora, dar și implicarea în procese de învățare continuă. Mai mult decat atat, HR-ul intra intr-o noua era, cea in care au nevoie sa obtina mai multe rezultate, cu mai putine resurse.

Dupa cum se poate observa, acest domeniu cunoaste noi provocari, iar pentru evolutie avem nevoie de profesionisti in HR care sa fie agili, flexibili si foarte conectati la mediul in care activeaza si care sa poata sustine business-ul in mod inovator si centrat pe performanta.

Great Co. Great HR este locul unde industria Resurselor Umane va fi repozitionata! Marti, 31 mai, la Hotel Caro, începând cu ora 15:00, vor fi dezbatute tendințele și practicile de HR internaționale si aplicabilitatea acostora asupra mediului de business din România.

Pentru invitații și mai multe detalii puteti accesa site-ul evenimentului.

Categorie

Rodica este Coaching Partner la HART Consulting. Competentele sale de coaching sunt certificare de International Coach Federation. Ea este membru... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.