fbpx CV-ul tau viu in social media | Learning Network Mergi la conţinutul principal

CV-ul tau viu in social media

Se spune ca o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte. Dar cata valoare adaugata presupune atunci un video? Astazi in universul online scrisul merge mana in mana cu pozele, care sporesc sansele de accesare si, implicit, popularitatea.

Filmuletele de prezentare confera insa un plus de realism, sunt vii si dinamice. In cazul in care acest lucru implica persoane, ele pot surprinde limbajul non-verbal si paraverbal, oferind un portret mai complex, cu mai multe nuante, mai relevant, al acestora.

Iar atunci cand sunt prezentari de proiecte avantajele – in termeni de detalii, aspect, cantitate si curgere a informatiilor – sunt evidente.

In aceste conditii merita sa iti creezi un CV video? Desigur.

Lumea social media este o oglinda cum nu se poate mai nimerita pe care ne putem reflecta chipul in cele mai vii culori. Si este totodata, nu metaforic, ci la propriu, un vehicul care ni-l poarta prin toata lumea cu viteza unui clic. De ce sa nu profitam si sa nu dam mai multa viata atunci acelui chip?

Care sunt avantajele unui CV video in sfera social media? Iata cateva…

  • Ii asiguram implicit pe cei care doresc sa il vizioneze de transparenta noastra. Nu avem ce ascunde; cei care vor sa ne cunoasca - din motive profesionale sau personale - ne vad vii, in miscare, expresivi, ca si cum ar fi langa noi.
  • Ii asiguram, iarasi, de siguranta noastra de sine. Un CV impersonal, redactat la linie, eventual fara poza, e un ascunzis bun, dar care rateaza sa spuna multe despre cine suntem cu adevarat dincolo de cuvinte, diplome si referinte.
  • Un CV video online subliniaza mult din personalitatea noastra. Gesturile, atitudinea, tonalitatea, postura, toate acestea il anunta deja pe cel care doreste sa ne cunoasca cine suntem si il invita sa afle mai multe fata in fata intr-un mod care deja ii este mai confortabil (oricat ar fi de “jucat”, un astfel de CV este mai graitor decat o bucata de hartie).

Un CV video poate fi finisat elegant prin videoBIO, poate fi pus pe YouTube, lansat pe Twitter, pe pagina de Facebook sau, mai bine, pe LinkedIn.

Tot prin mijloace video ne putem promova si ideile. Ingrijit, montat, bine pus la punct, un clip relevant si concis despre proiectele sau ideile noastre este binevenit.

Putem ajunge sa avem filmulete cu noi care sa circule prin toata lumea.

Faimosul Andy Warhol spunea despre cele 15 minute de glorie si celebritate de care vom ajunge sa ne bucuram cu totii. Mediul virtual si posibilitatile sale par sa ne duca in acea directie. Pana atunci insa, mai important, este un mijloc excelent pentru a ne trimite imaginea vie - cu scopuri profesionale si personale – sa calatoreasca in toate colturile globului.

Traducere si adaptare dupa Forbes.com

Categorie

Deşi am la bază studii de filosofie, în ultimii doi ani m-am concentrat mai degrabă pe cele de training, în cadrul unui master al Facultăţii... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.