fbpx Daca nu ți-ar fi frică, tu ce ai face în viață? | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Daca nu ți-ar fi frică, tu ce ai face în viață?

Sunt trainer și de multe ori mă întâlnesc cu frica.  Frica de a fi cine vrei să fii, de a face ce vrei să faci, de a spune ce vrei să spui. De a fi tu.  Acest gen de frică. O recunosc, pentru că am avut-o și eu. Încă mă mai curtează din când în când, dar este unul dintre acei pretendenți pe care mi-am dat seama că e mai bine să îi refuz. Asta pentru a fi eu fericită.

La 28 de ani mi-am pus pentru prima dată în mod serios întrebarea “Care este motivul pentru care mă trezesc dimineața?” ( de data asta ocolind răspunsuri precum: "pentru că îmi sună alarma la telefon"..). De atunci tot reiau acest exercițiu și pe parcursul acestor ani unele lucruri s-au schimbat, altele s-au adăugat, altele au dispărut. Dar multe ramân constante, iar printre acestea  este dorința de a vedea și cunoaște cât mai mult din planeta aceasta superbă. Știam acest lucru probabil dintotdeauna, însă, când am așternut totul pe hârtie, a devenit evident, conștient și asumat. De atunci am mers cu rucsacul în spate în multe locuri absolut minunate și am cunoscut oameni frumoși, veseli, buni. Fiecare dintre aceste călătorii m-a ajutat să mă cunosc mai bine, să mă dezvolt, să mă schimb.

Una dintre aceste călătorii a fost în Argentina, unde am plecat singură, o lună, cu rucsacul în spate.  Am auzit multă de lume  spunând că este un act de curaj. Aici eram întâmpinată de “ești nebună!”, acolo de “suerte!”. Și o să recunosc că am fost vizitată de gânduri precum: "Ana, unde te duci tu, așa singură? Chiar vrei la capătul lumii? "Dar de fiecare dată am ales să le ignor, să le depășesc, să mă gândesc la ceea ce mă așteaptă dincolo. Cineva spunea, odată, că a avea curaj nu înseamnă să nu îți fie frică, ci să treci de ea și să continui să mergi mai departe. Da, mi-a fost frică la început, dar dorința de a face ce îmi doream cel mai tare a învins. A fost una dintre deciziile cele mai bune din viața mea. Argentina este o țară superbă, cu oameni primitori și am petrecut o lună absolut fantastică acolo.  Dincolo de frică am găsit o experiență minunată. 

Suntem vulnerabili când ne aventurăm în necunoscut, când spunem ce nevoi avem, când ne urmăm visele chiar dacă cei din jur nu sunt de acord cu ele,  când suntem primul care spunete iubesc”,  când ne începem o afacere, când vorbim în public, când alegem un nou loc de muncă, când plecăm dintr-o situație care nu ne place, când alegem să fim fericiți. Cei mai curajoși oameni pe care i-am cunoscut sunt cei care au făcut exact aceste lucruri. S-au cunoscut pe ei, au făcut cunoștință cu demonii lor, s-au împrietenit cu ei, s-au dezvoltat. Au ieșit din zona de confort, s-au dezvăluit lumii și au început să trăiască cu adevărat.

Daca nu ți-ar fi frică, tu ce ai face în viață

Categorie

Ana HODOȘ, Manager de proiect, consultant resurse umane, trainer acreditat, s-a specilizat în a lucra cu echipele manageriale şi operaţionale... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.