fbpx Decembrie este luna perfecta pentru a-ti gasi un job nou | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Decembrie este luna perfecta pentru a-ti gasi un job nou

Te-ai plictisit de job-ul tau actual? Ofera-ti un cadou in luna decembrie si fa o schimbare in viata ta!

Expertii in resurse umane dezvaluie pentru business.time.com motivele pentru care in luna decembrie cei care isi cauta un loc de munca au cele mai mari sanse sa il gaseasca:

1. Angajatorii pregatesc posturile

Companiile isi doresc sa ocupe pozitiile vacante pana la sfarsitul anului, pentru a incepe luna ianuarie in forta. Fiind sfarsit de an, acestia nu isi doresc sa ramana cu pozitii neocupate pentru inceputul anului.

2. Termenele limita sunt in favoarea ta

Managerii vor incerca sa reduca costurile operationale spre sfarsitul anului.

Anul fiscal incepe in general in luna ianuarie, iar unele companii vor dori sa angajeze in decembrie pentru a nu pierde bugetul alocat pozitiilor respective.

3. Ai mai multe sanse

Majoritatea persoanelor nu mai cauta un job in preajma sarbatorilor. Cei care isi cauta un job in aceasta perioada au mai multe sanse sa-l gaseasca. Este mai putina competitie pentru posturi.

4. Vei petrece mai mult timp la interviu

Multi angajatori nu sunt foarte ocupati in perioada sarbatorilor, candidatii putand sa atraga atentia departamentului de resurse umane mult mai usor. Totusi, managerii de resurse umane vor petrece mai mult timp analizand CV-urile. Si candidatii au un avantaj. Acestia pot sa gaseasca angajatorul la telefon mult mai usor decat in orice alta perioada ocupata din an.

5. Este mai usor sa mergi la interviu

Daca ai deja un job este mult mai usor sa iti iei o zi libera pentru a merge la interviu, in luna decembrie. “Multi angajati iti iau vacanta in luna decembrie si prin urmare, acestia sunt disponibili pentru interviuri. Cand nu merg la munca, nu sunt fortati sa isi minta seful pentru a merge la un interviu pentru un job”, sustine John Sullivan, HR expert pentru ere.net.

Desi decembrie este ultima luna din an si multi se gandesc la vacanta, poti profita de timpul liber pe care il ai si poti incepe sa iti cauti un nou job. Incepe prin a-ti aduce la zi CV-ul. Apoi, cauta pe site-uri de recrutare sau direct la compania unde ti-ar placea sa lucrezi.

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.