fbpx Emergenetics – neuro-stiinta pentru dezvoltarea talentelor | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Emergenetics – neuro-stiinta pentru dezvoltarea talentelor

In curand, Interact, unul dintre importantii jucatori pe piata de training din Romania, va organiza certificarea pe instrumentul de analiza comportamentala Emergenetics. Pentru companiile care utilizeaza testarile comportamentale in dezvoltarea talentelor, Emergenetics imbina perspective oferite de neuro-stiinte cu instrumente psihometrice pentru a identifica patru preferinte de gandire – analitic, structural, social si conceptual – si trei factori comportamentali – expresivitatea, asertivitatea si flexibilitatea. Fiecare persoana poseda aceste caracteristici in combinatii si proportii unice, avand sau nu o dominanta. Am adresat cateva intrebari doamnei Georgeta Dendrino, Managing Director Interact, pentru a afla mai multe despre acesasta certificare.

Care sunt principalele 3 motive pentru a participa la acest curs?

Corporatiile folosesc Emergenetics pentru a transforma modul de lucru al angajatilor si al echipelor.

Emergenetics poate fi incorporat in programele de dezvoltare a talentelor. In momentul in care un manager are in fata profilurile colegilor sai, va putea, in functie de acestea sa aloce sarcini acolo unde exista cel mai mare potential pentru indeplinirea lor in mod eficient.

Cine trebuie sa participe la curs?

Cursul se adreseaza managerilor de HR, trainerilor interni, dar si freelancerilor sau celor care ofera programe de coaching.

Cine nu are nevoie de acest curs?

Fiind in primul rand un instrument pentru auto-reflectie si constientizare de sine, Emergenetics ii ajuta pe participanti sa inteleaga mecanismele din spatele propriilor actiuni. Oricine poate beneficia de aceste insight-uri. Cunoscandu-si preferintele de gandire si zonele de confort in spectrul comportamental, o persoana va putea face alegeri constiente pentru a-si imbunatati interactiunile cu ceilalti.

Care sunt punctele forte ale progamului?

Emergenetics a fost realizat pe baza unor cercetari in domeniul neurostiintelor, ce au fost distinse cu premiul Nobel.

Puncte forte:

  • Te ajuta sa ai o mai buna intelegere de sine precum si a celor cu care interactionezi.
  • Iti ofera detalii despre felul in care partenerii, clientii si competitorii proceseaza informatia si despre cum reactioneaza.
  • Te ajuta sa identifici legaturile dintre punctele forte ale angajatilor si obiectivele companiei, astfel incat sa poti oferi servicii imbunatatite, sa cresti vanzarile, sa faci marketing si cercetare in profunzime si sa desfasori procese mai eficiente.
  • Te ajuta sa alcatuiesti echipe performante pe baza compatibilitatii intre profilele individuale.
  • Te ajuta sa gestionezi conflictele.

Ce feedback aveti de la participantii la curs?

IHS Markit are zeci de mii de angajati in toata lumea si foloseste Emergenetics pentru a crea echipe performante cu oameni de pe toate continentele. Emergenetics ii ajuta sa lucreze mai eficient si colaborativ, in ciuda barierelor geografice. Intre mai si octombrie 2015 au tinut 73 de intalniri virtuale ale colegilor de echipa, cumuland 1.500 de persoane din 32 de tari.

Western Union a implementat un program global de invatare, care a fost si premiat, si care a avut impact asupra a 3.500 de angajati pana in prezent. Programul a fost creat pentru a transmite valorile companiei angajatilor din call center si din centrul de transfer monetar. 95% dintre participantii la program au dezvoltat abilitati noi si 98% ar recomanda programul si altora.

MolsonCoors a creat un program personalizat de leadership folosind Emergenetics. Leadershipul companiei la nivel global e gestionat acum prin acest program.

Hilton foloseste Emergenetics in toata lumea la nivel de leadership, front line training si echipe.

American Airlines au folosit Emergenetics in timpul fuziunii cu United Airlines si continua sa foloseasca Emergenetics pentru dezvoltarea leadershipului si crearea echipelor performante. De la inceputul lui 2015 peste 10.000 de angajati au trecut prin Emergenetics.

Ce impact are asupra carierei participantului?

Certificarea Emergenetics maximizeaza potentialul oricarei organizatii oferindu-le indivizilor cunostintele, abilitatile si uneltele pentru a avea impact imediat si sustenabil asupra clientilor, colegilor si in cadrul echipelor din care fac parte deopotriva. Certificarea a fost creata punand pe primul loc necesitatile business-ului. Gratie cunostintelor dobandite, dezvoltarea talentului in companie se intersecteaza cu obiectivele strategice ale afacerii. Cei care obtin certificarea primesc de asemenea acces la un sistem sigur de management online si o retea de suport globala formata din experti Emergenetics.

In prezent, Interact este singura companie de pe piata de consultanta si formare profesionala din Romania acreditata Emergenetics si printre primele certificate din Europa.

Companie
Categorie
clementina-anghelache-2023
Publisher

Clementina Anghelache este antreprenor în dezvoltare personală, learning facilitator, autor și Ontological Coaching Practitioner cu peste 15 ani... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.