fbpx Este nevoie de schimbarea modelelor de business! | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Este nevoie de schimbarea modelelor de business!

Rentabilitatea si viabilitatea companiilor depinde tot mai mult de capacitatile acestora de a se organiza pentru a da nastere valorii.

Globalizarea si conectivitatea oferite de noile tehnologii determina o criza a modelelor traditionale de business. Noile modele pun accentul pe inovatie si pe o cat mai buna organizare a capitalului uman, aceste lucruri oferindu-le avantaje competitive si sustenabilitate. Pe de alta parte noile provocari vin din partea scalabilitatii si a networkingului.

Functionalitatea acestei teze se poate demonstra luand drept exemple firme precum Google, Inditex, Apple sau Cisco, organizatii in cadrul carora coexista o combinatie excelenta intre capacitatea de a inova la nivel de produse si servicii, o gestiune excelenta a experientei clientului si o cultura organizationala care se comporta precum o entitate inteligenta.

Obiectivele pe care trebuie sa si le stabileasca liderii sunt legate fundamental de transformarea, in acest sens, a modelelor de business actuale.

Provocarile de astazi forteaza organizatiile sa iasa din zona de confort, sa imbratiseze imaginea clientului bine informat, sa fie deschise pentru inovatie si sa puna cat mai bine in valoare posibilitatile angajatilor.

De fapt ceea ce face diferenta astazi ca model de business se refera la capacitatea de a asuma mai bine optimizarea competentelor legate de procesul de “gestiune” a clientului si de a avea membri ai echipei care sa fie capabili sa contribuie cat mai bine la dinamica relatiei cu clientii.

Conexiunea cu clientul si implicarea angajatilor reprezinta cei doi piloni fundamentali ai managementului chestiunilor strategice in sfera de business astazi.

Sinteza si actualizarea acestor doi piloni adaptati culturii organizatiei reprezinta marea provocare strategica a liderilor prezentului. Viabilitatea si cresterea pe viitor a proiectelor de business va depinde in curand tot mai mult de succesul unui astfel de demers.

 

Luis Huete participa la prima conferinta de leadership strategic din Romania (vezi aici)

In data de 4 decembrie tine un masterclass la Bucuresti (vezi aici)

Companie
Categorie

Luis Huete este profesor in cadrul IESE Business School, consultant pentru sfera de top management, speaker, autor si executive... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.