fbpx Evita greselile aparute in implementarea proiectelor | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Evita greselile aparute in implementarea proiectelor

Marius Dontu ne prezinta abilitatile si beneficiile pe care le vom obtine in urma participarii la cursul Management de Proiect acreditat ANC SI recunoscut IPMA.

Care sunt principalele 3 motive pentru a participa la acest curs?

Cand iti planifici vacanta, o petrecere, o nunta, sau amenajarea casei etc de fapt aplicam elemente ale managementului de proiect.  

Daca vrei ca totul sa iasa cum ti-ai dorit in proiectele tale personale sau profesionale a venit vremea sa inveti cum se fac lucrurile temeinic de la profesionisti, daca vrei sa nu repeti greseli pe care altii le-au facut, atunci te asteptam la cursul de management de proiect.

Dupa zeci de proiecte puse in practica, cu zeci de milioane de euro, am reusit sa stabilim cateva instrumente care te ajuta sa vezi lucrurile din jurul tau mai clar, si sa eviti greselile pe care uneori le-am facut in implementarea proiectelor.

Te provocam intr-o atmosfera relaxata la un joc de logica si mister.

Cine trebuie sa participe la curs?

Cursul se adresează atât celor care gestionează proiecte, dar doresc să işi actualizeze informaţiile şi să facă schimb de experientă cu formatorul şi ceilalţi participanţi, căt şi celor care doresc să încerce această provocare în viitor.

Persoane care fac parte dintr-o echipă de proiect (indiferent de poziţia ocupată şi de domeniul de activitate), prin participare aceştia înţelegând mai bine procesele şi instrumentele specifice managementului de proiect.

Orice altă persoană care a absolvit studii superioare cu diploma de licenta si care doreşte să işi dezvolte sau să işi îmbunătăţească abilităţile de planificare, organizare, implementare, monitorizare a unei activităţi, în general.

Cine nu are nevoie de acest curs?

Persoane care au absolvit un curs de manager proiect

Persoane care nu au finalizat studiile superioare

Care sunt punctele forte ale progamului?

Cursul debutează cu notiuni de baza privind managementul de proiect (etape, ciclul de viaţă), planificarea strategica a proiectului  participanţii identificând în prima zi o idee de proiect. Această idee va fi analizată, abordandu-se elemente legate de metode de analiza si luarea deciziilor (analiza fezabilitatii, analiza cost-beneficiu, analiza costului de oportunitate, analiza diagnostic, analiza SWOT)

Participanţii vor stabili obiectivele operationale ale proiectului (analiza obiectivelor, obiective strategice si operationale, metode si tehnici de formulare a obiectivelor SMART) si relationare dintre obiective activitati si sarcini (WBS Work Breakdown Structure), vor defini specificatiile proiectului si a standardelor de calitate vor planifica activitatile (graficul GANTT, drumul critic al proiectului), vor fi estimate si planificate resursele si costurile necesare proiectului (bugetul). Se vor analiza riscurile si se vor identifica masuri de raspuns la risc.

Participanţii vor realiza un proiect în conformitate cu structura propusă de Schultz Consulting, structură care reia principalele elemente regăsite în procedura International Project Management Association. Acest proiect va fi depus ca probă practică la examenul de absolvire.

La final participantii vor redacta procedurile de comunicare, evaluare a performantei, circuitul documentelor in proiect precum si rapoartele de monitorizare si evaluare interna a unui proiect.

Ce feedback aveti de la participantii la curs?

“Am descoperit cum sa gestionez eficient time-sheet-ul”

“Foarte utile au fost instrumentele de analiza si gestionare a riscurilor proiectului”

Este vreun aspect pe care cursul nu il acopera?

Cursul de manager proiect de 6 zile cuprinde toate aspectele necesare planificarii, organizarii, implementarii, controlului si coordonarii proiectului.

Ce impact are asupra carierei participantului?

Absolventii nostri au avut foarte mare succes in proiectele pe care le implementeaza. Am primit foarte multe feedback-uri in acest sens. De altfel ne intalnim pe piata cu manageri de proiect care au absolvit cursul la Schultz Consulting si au rezultate foarte bune, unii chiar au ajuns sa vina sa ne monitorizeze proiectele pe care le implementam din fondurile Uniunii Europene.

Majoritatea absolventilor au fost promovati in companiile in care lucreaza si aplica cu succes instrumentele invatate la curs. Sunt participanti care umbla permanent in geanta cu manualul de manager de proiect de la Schultz Consulting pentru a se inspira.

Categorie
Marius Dontu

Acţionar majoritar şi Manager General al Schultz Consulting și Schultz Knowlwdge (Londra, UK), de profesie jurist, are 21 ani experienţă în... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.