fbpx „Femei care aleargă cu lupii” - 13 motive pentru 13 lecții (2) | Learning Network Mergi la conţinutul principal

„Femei care aleargă cu lupii” - 13 motive pentru 13 lecții (2)

"Când ai curajul de a înfruntă necunoscutul, ești recompensată cu lumina înțelegerii."

"Femeile care aleargă cu lupii" este un text fabulos ce ne invită să reinterpretăm experiența femeilor prin povestiri, artă și natură pentru a intră în contact cu "lupul" transformator care ne încurajează să creștem și să fim liberi. Este asemenea unei foi de parcurs pentru identifica toate "capcanele" ce ne împiedică să găsim calea spre acasă și adevăratele noastre instincte. Ea ne mută spre acea femeie sălbatică, perceptivă, cu un spirit jucăuș și o capacitate minunată de afecțiune. De aceea, cu aceeași mare bucurie ca și săptămâna trecută, vă prezentăm azi, dragi doamne și domnișoare, cea de-a doua "călătorie" a unei miniserii de 13 articole ce reprezintă fiecare în sine câte o lecție a acestei fascinante cărți ce analizează 20 de basme și mituri din întreaga lume. 

 

Aveți încredere în intuiție, nu în vicleana mamă vitregă 

Intuiția este busola cu care venim în această lume. Renunțăm atât de ușor la ea pentru vocea părinților, a profesorilor, a șefilor, a partenerilor, a psihanaliștilor... 
Între timp, tot ce trebuie să știți este deja în interiorul vostru. Femeia sălbatică șoptește răspunsurile la urechea voastră și, dacă aveți încredere numai în ea, vă va conduce prin viață. În cartea sa, Clarissa Pinkola Estes  ilustrează procesul de ascuțire și șlefuire a instinctelor voastre în analiza unei vechi povestiri rusești- Preaînțeleapta Vasilisa.
Vasalisa, o fată tânără fără cusur, separată la o vârstă fragedă de cunoașterea ei interioară, trece printr-un proces terifiant de inițiere înainte de a descoperi și primi lumina înțelegerii. 
Aceasta este ceea ce trebuie să facem pentru a ne recâștiga intuiția - să mergem în necunoscut și să ne confruntăm cu ceea ce se ascunde acolo.
În momentele de dificultate, vom auzi mai clar decât oricând vocea înțelepciunii interioare. Mergând în pădure pentru a atrage focul din vechea hagă ar putea fi ceva diferit pentru fiecare dintre voi - o călătorie solitară, un proiect creativ, o afacere proprie ... 


Ascultați propria cunoaștere și lăsăți-o să vă conducă!


Clarissa Pinkola Estes este analist Jungian, doctor în psihologia etno-clinică și autor al cărții "Femei care aleargă cu lupii". O carte care i-a necesitat autoarei peste peste 20 de ani pentru a o concretiza. O carte destinată celor doritoare să se înțeleagă, să lucreze la identitatea și valoarea lor de sine și să își vindece rănile emoționale. Răni pe care le moștenim uneori din strămoșii noștri sau din instituțiile patriarhale.

 



 

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.