fbpx Florin Radulescu: Companiile cauta programe evoluate, experientiale si inovative | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Florin Radulescu: Companiile cauta programe evoluate, experientiale si inovative

Lider in industria de learning & development, compania Ascendis ne impartaseste prin persoana lui Florin Radulescu, consultant si partener, despre debutul lui 2015, planuri si provocari.

Learning Network: Cum a debutat 2015?

Florin Radulescu: 2015 este un an cu un început bun și, ceea ce este mai important, în creștere semnificativă față de anii trecuți. Sunt semnale clare, date de clienții noștri, despre interesul lor consecvent crescător pentru programe evoluate, inovative şi experiențiale de dezvoltare. Constatăm o creștere cu 20% a numărului de zile livrate în primul trimestru față de media ultimilor 3 ani. Acest lucru, corelat cu cererile de proiecte care au perioada de derulare în următoarele 3-6 luni, ne arată un an în care cursurile, team building-urile, centrele de evaluare/dezvoltare şi sesiunile individuale de coaching revin în prioritățile firmelor.  

L.N: Care sunt trendurile conturate pentru acest an?

F.R: Există o concentrare mare a cererilor în direcția abordărilor neconvenționale în formare - programe complexe de învățare (blended learning), simulări și evaluări experiențiale. Cerințele privind nivelul de senioritate şi experiență practică ale formatorilor sunt în creștere evidentă odată cu cele privind prestațiile asociate demersului de formare (calitatea pregătirii sesiunilor, feedback-ului acordat și a acțiunilor care urmează formării, materialelor utilizate).

L.N: Care sunt cele mai căutate programe la final de Q1?

F.R: Programele pe care le livram acum sunt concentrate în direcția dezvoltării abilităților managerilor şi personalului executant pentru gestionarea unui mediu definit de conceptul VUCA (Volatility, Uncertainty, Complexity and Ambiguity). Avand în vedere evoluțiile tot mai dinamice și imprevizibile ale diferitelor industrii şi impactul acestora asupra unor domenii mai mult sau mai puțin conectate direct, firmele solicită cursuri care dezvoltă capacitatea personalului de a gestiona oameni, schimbări, risc, crize și stres la un nivel diferit de cel cu care aceștia erau obișnuiți.

L.N: Ce se întâmpla cu programele de tip open? Mai sunt căutate? Sau companiile s-au orientat spre in-house?

F.R: Cursurile open se mențin la un nivel constant de interes comparativ cu anii trecuți. Trebuie avut în vedere că o comparație cu cele dezvoltate in-house nu este una favorabilă lor, acestea rămân o soluție foarte bună pentru firmele cu număr redus de personal sau fără o masă critică de participanți interesați de un anumit subiect necesară unui curs livrat intern. Sunt preferate de indivizi, IMM-uri si corporații cu reprezentare redusă în Romania.

L.N: Pe ce program sau programe mizați anul acesta?

F.R:

  • Simulările de la Celemi si de la alți furnizori pe care Ascendis îi reprezintă exclusiv. 
  • Programele personalizate la nivel de individ sau de echipă, bazate pe folosirea produsului Harrison Assessments,
  • Programe experienţiale dezvoltate intern cu metodologii consacrate şi cu sprijinul partenerilor externi ai Ascendis, furnizori de conţinut,
  • Soluţiile inovative pentru conferinţe şi team building.

L.N: Ați adus ceva nou pe piața în 2015?

F.R: Am livrat deja un număr important și urmează să lansăm un nou val de produse bazate pe simulare şi experimentare practică a unor subiecte pe care cei mai mulți le-au parcurs până acum în forma lor clasică de facilitare. Au o prospețime și o profunzime a abordării care surprinde participanții atât prin dinamica, concluziile practice și viteza asimilării de practici chiar din timpul sesiunii cât și prin forma și designul instrumentelor. Sunt altceva.

L.N: Care este cea mai mare provocare cu care v-a întâmpinat 2015?

F.R: Ne confruntăm cu provocările obișnuite din industria noastră, legate de modificările de strategie și structură ale organizațiilor cu care lucrăm. Se simte un efect al restrângerilor de investiții sau restructurări din diverse industrii afectate de situații conjuncturale precum cele din domeniul energiei sau financiar. Ascendis parcurge aceste provocări mult mai bine decât alți jucători din piață, datorită diversității foarte mari a portofoliului de clienți precum și expunerii limitate pe fiecare client în parte.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.