fbpx Greşeli comune de Leadership şi Management | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Greşeli comune de Leadership şi Management

Se spune adesea că greșelile oferă oportunități de învățare mari. Cu toate acestea, este mult mai bine să nu faci greșeli.

În acest articol prezentăm 10 dintre cele mai comune erori de conducere și de management, și scoatem în evidenţă ceea ce se poate face pentru a le evita. În cazul în le poţi evita vei economisi timp şi vei fi mai relaxat.

1. Nu furnizezi Feedback

Sarah este un reprezentant de vânzări talentat, dar ea are obiceiul de a răspunde la telefon într-o manieră neprofesionista. Şeful ei este conștient de acest lucru, dar așteaptă recenzia performanțelor să-i spună unde procedează greșit. Din păcate, până când va fi avertizată cu privire la această problemă, ea va continua să pună în pericol potențialii clienți.

Citeşte şi Ce fac diferit managerii de succes

În conformitate cu 1.400 de directori chestionaţi de The Ken Blanchard Companies, faptul că nu au furnizat feedback-ul este cea mai comună greșeală pe care liderii o fac. Când nu oferi feedback prompt oamenilor tăi, îi privezi de posibilitatea de a-şi îmbunătăți performanța.

Pentru a evita această greșeală,  actiunea de a învața cum să oferi feedback regulat trebuie adaugată în planul personal de învățare pentru echipa ta. (Se poate folosi sesiunea de instruire-Bite urilor pentru oferirea de feedback, pentru a obține o înțelegere în profunzime a feedback-ului, precum și pentru a învăța cum să spui anumite lucruri.)

2. Nu-ţi faci timp pentru echipă

Când ești manager sau lider este ușor sa te ancorezi atât de tare în propriul volumu de muncă şi nu vei mai fi disponibil pentru echipa ta.

Da, sunt proiecte pe care trebuie să le finalizezi. Dar oamenii tăi trebuie să ocupe primul loc - fără tine nu vor ști ce să facă și nu vor avea sprijinul și îndrumarea de care au nevoie pentru a-şi îndeplini obiectivele.

Evită această greșeală prin organizarea şi programarea timpului de lucru. Adaugă în planu personal de învățare perioada în care discuţi şi asculţi ce au de spsus membrii echipei. Trebuie să şti care sunt nevoile echipei  şi asigură-te că acestia ştiu că se pot baza pe ajutorul tău şi ca "ușa ta este întotdeauna deschisă".

După ce eşti într-un rol de conducere sau de administrare, echipa ta ar trebui să fie pe primul loc.

3. Nu-ţi asumi responsabilităţile

Un om din echipa ta tocmai a terminat un proiect important. Problema este că el înțeles greșit specificația proiectului, iar tu nu ai comunicat cu el pentru ca aveai altceva de făcut. Acum, el a finalizat proiectul în mod greșit şi trebuie să vă confruntataţi cu clientul furios.

Mulți lideri doresc să evite micromanagementul  şi merg în cealaltă extremă (cu un stil de management de “spălat pe mâini), nu este o idee bună;  ai nevoie de un echilibru.

4. Eşti prea prietenos

Cei mai mulți lideri nu vor sa să fie percepuţi ca prietenoşi și accesibili pentru oamenii din echipă. La urma urmei, oamenii sunt mai fericiţi să lucreze cu un manager mai prietenos. Cu toate acestea, va trebui, uneori, să iei decizii dure cu privire la persoanele din echipa și unii oameni vor fi tentaţi să profite de relația de apropiere dacă eşti prea prietenos.

Acest lucru nu înseamnă că nu poți socializa cu oamenii. Dar, ai nevoie pentru a obține dreptul de echilibru între a fi un prieten și a fi șeful. Asigura-te că setezi limite clare, astfel încât membrii echipei să nu fie tentați să profite de tine.

5. Eşecul definirii obiectivelor

Când oamenii tăi nu au obiective clare, vor avea o zi haotică. Ei nu pot fi productivi în cazul în care nu au nici o idee despre ceea ce lucrează pentru ei, sau ce înseamnă munca lor. De asemenea, ei nu pot prioritiza volumul de lucru în mod eficient, ceea ce înseamnă că proiectele și sarcinile vor fi indeplinite în ordinea greșită.

Citeşte şi 5 lucruri pe care ar trebui să le facă un manager bun

Evită această greșeală şi învăța cum să stabileaşti obiective SMART pentru echipa ta. De asemenea foploseşte principiile managementului prin obiective pentru a alinia obiectivele echipei la misiunea organizației.

6. Motivația  si neînţelegerea

Știi ce îti motivează cu adevărat echipa? Iată un indiciu: sunt șanse, nu este vorba doar de bani!

Mulți lideri fac greșeala de a presupune că echipa  munceşte doar pentru recompense materiale. Cu toate acestea, este puțin probabil ca acest lucru sa fie singurul care îi motivează.

De exemplu, persoanele care caută un echilibru muncă / viață ar putea fi motivate de o zi de comunicare la sau de lucru flexibila. Altele vor fi motivate de factori ca realizarea, mai multe responsabilitati, lauda, sau un sentiment de camaraderie.

7. Te grabeşti cu recrutarea

Atunci când echipa ta are un volum mare de activitate, este important să ai suficient de mulți oameni "la bord", pentru a face față. Dar alegerea omanilor rapid, doar pentru că ai nevoie poate fi o mare greșeală.

Grăbind procesul de recrutare poţi alege persoane nepotrivite pentru echipa ta: oamenii care sunt necooperanţi, ineficienţi sau neproductivi. S-ar putea solicita, de asemenea instruire suplimentară și încetini alții din echipa ta. Cu persoanele greșite, vei fi pieret timp și resurse valoroase, dacă lucrurile nu functioneaza, iar acestia pleacă. Si mai rău membrii echipei vor fi stresaţi și frustraţi pentru ca vor trebui sa aibă grijă de oamenii noi.

Poți evita această greșeală si învăța cum să recrutezi în mod eficient și cum să fi deosebit de pretenţios când vine vorba despre oamenii pe care ii alegi în echipa ta.

8. Nu te plimba

Dacă vorbeşti la telefon şi-ţi rezolvi problemele personale în timpul de lucru, sau vorbeşti urât despre CEO, te puoți aștepta  de la oamenii din echipa ta să nu facă acest lucru? Probabil că nu!

Citeşte şi 10 lucruri pe care n-ar trebui să le facă NICIODATĂ un lider

În calitate de lider, trebuie sa fie un model pentru echipa ta. Acest lucru înseamnă că, în cazul în care au nevoie să stea peste program, trebuie să rămâi cu ei pentru a-i ajuta. Sau, în cazul în care organizația dvs. are o regulă in care nimeni nu mănâncă pe birou, urmeaza exemplul și foloseste camera de pauză în fiecare zi pentru masa de prânz. Același lucru este valabil pentru atitudinea ta - dacă eşti negativ o parte din timp, nu te poti aștepta ca oamenii tai să fie altfel.

Deci, aminteşte-ţi, echipa ta se uită la tine tot timpul. Dacă doreşti să-i modelezi comportamentul , începe cu tine – îţi va urma exemplul.

9. Nu delegi sarcini

Unii manageri nu deleaga pentru că simt că nimeni nu în afară de ei nu pot face de lucrurile cheie în mod corespunzător. Acest lucru poate cauza probleme mari si blocajele de lucru, iar cu timpul devin stresati si irascibili.

Citeste si 

Delegarea nu reprezinta un eofrt in plus și poate fi greu să ai încredere în echipa pentru a face munca în mod corect. Dar dacă nu delegi sarcini, nu vei avea  timp să te concentrezi pe "viziunea mai largă" pentru care sunt responsabili cei mai multi lideri si manageri.  Mai mult, vei reuși să dezvolti oamenii, astfel încât acestia să poată prelua sarciline care te preseaza.

10. Nu-ţi înţelegi rolul

Odată ce ai devenit un lider sau manager, responsabilitățile tale sunt foarte diferite de cele pe care le aveai înainte. Cu toate acestea, este ușor să uiti că munca ta s-a schimbat, și că acum trebuie să utilizezi un set diferit de abilități pentru a fi eficient. 

Articol tradus şi preluat de pe Mind Tools.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.