fbpx Îndeplineşte-ţi obiectivele şi schimbă-ţi viaţa | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Îndeplineşte-ţi obiectivele şi schimbă-ţi viaţa

Viaţa este scurtă. Unii oameni mor la 25 de ani (metaforic vorbind) dar nu sunt îngropaţi până la 75. Dacă te uiţi în oglindă şi nu-ţi place ce vezi nu e prea târziu să faci o schimbare.

Iată 5 moduri care te ajută să faci o schimbare în viaţa ta:

1. Setează-ţi clar obiectivele

Înainte de toate trebuie să te gândeşti clar unde eşti şi unde vrei să ajungi. Pentru a-ţi seta traseul este necesar să aşezi lucrurile pe hârtie. Se spune că oamenii care-şi notează obiectivele au şanse de reuşită cu 60% mai mari. Un alt sfat important este să creezi o listă de „ce nu trebuie să faci”; dacă faci aceleaşi lucrui ca de obicei nu vei ajunge nicăieri.

 Citeste si Richard Branson: 20 de citate inteligente despre succesul profesional

Mai mult decât orice trebuie să-ţi recunoşti şi să-ţi accepţi greşelile. Scrie toate lucrurile pe care nu ar trebui să le faci. Acest lucru te va ajuta mai mult decât lista de „to do”.

"Noi nu mai sunt capabili să schimbam o situație -. Suntem provocați să ne schimbam" Viktor E. Frankl

2. Crede în tine

Încrederea în propria persoană este cheia spre a deveni mai bun. Dacă vrei să-ţi schimbi viaţa nu te chinui, invaţă să fii mai bun. Dacă nu crezi în tine nu contează ideile pe care le ai sau chiar oportunitățile care vor aparea. Ai incredere în tine şi găseşte modalităţi de a îmbunătăţii lucrurile, nu poza în victimă.

Nu te agita pentru că vor fi momente în care vei dori să renunţi, dar gândeşte-te că şi oamenii de succes au făcut greşeli dar nu s-au dat batuţi.

3. Nu permite obstacolelor să te abată din drum

De multe ori cele mai mari eşecuri din viată au dus la cele mai mari descoperiri; întreabă-l pe Thomas Edison. Dacă activezi în domeniul afacerilor rateurile şi pierderile sunt inveitabile; indiferent de situaţie nu trebuie să renunţi din cauza eşecurilor. În loc să rămâi blocat și să priveşti jumatatea goală a paharului, concentrează-te pe aspectele pozitive și partea plină.

Notează-ţi victoriile zilnice, săptamânale sau lunare într-un jurnal al recunoştintei. Vei avea un motiv de bucurie şi-ţi vei aminti unele dintre lucrurile incredibile pe care le-ai făcut în trecut. Vei vedea ca poţi face şi mai mult în viitor şi-ţi vei îndrepta micile victorii către unele mai mari.

4. Fii atent

Conştientizează-ţi gândurile, senzaţiile și sentimentele în aici și acum. Trebuie să traieşti în present nu să te gândeşti la trecut sau să viisezi la viitor.

Cum iti pti schimba directia vietii daca esti conştient? îţi vor creşte emoţiile pozitive care sunt associate cu rezistenţa.

Citește și Sprijina și mentine procesul de eLearning în organizaţie.

Cum fiind conștient ajuta să schimbați direcția de viața ta? Aceasta ajută la creșterea emoții pozitive, care sunt asociate cu rezistența… vei invata mai repede, vei avea o memorie mai clara, iti vei regal emotiile mai bine si vei deveni mai empatic. Daca vei deveni mai conştiincios vei deveni şi o persoană mai bună din multe puncte de vedere. Să-ţi schimbi direcţia vieţii este o parte vitală a procesului.

"Odata ce ne  vom accepta limitele, vom merge dincolo de ele." Albert Einstein

5. Recompensează-te

Oferă-ţi o recompensă chiar şi după ce ai atins un mic obiectiv; recompensa trebuie să fie proporţională cu obiectivul. Aceste obiective au fost o sursă de motivaţie în drumul către succes. Spre exemplu dăcă ţi-ai propus să pierzi 10 lire şi ai reusit, cumpără-ţi un tricou cu o masură mai mia si agaţă-l undeva să-l poţi vedea – astfel te vei motiva să rămâi în formă.

După ce atingi obiectivul mai mari legate de afacerea ta (spre exemplu) iţi poşi permite o recompensă mai mare cum ar fi un computer sau o vacanţă.

După cum vezi nu este prea târziu să-ţi schimbi viaţa în mai bine; trebuie să-ţi doreşti să ai success. Dacă alegi calea schimbărilor, trebuie să fi conștient că totul are nevoie de timp. Întotdeauna aminteşte-ţi că schimbarea în bine este nu este o călătorie, ci o destinaţie… si indiferent de situaţie nu te da bătut!

Articol preluat si tradus de pe Addicted 2 Success.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.