fbpx Învățare și cariere de viitor. Ce îți trebuie ca să fii un designer instrucțional de succes! | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Învățare și cariere de viitor. Ce îți trebuie ca să fii un designer instrucțional de succes!

Persoanele angajate ca designeri instructionali provin dintr-o foarte larga arie de pregatire profesionala.

Am intalnit scriitori, profesori, specialisti media, psihologi sau programatori, care, cumva, au ajuns sa faca proiectari web si sa conduca cursuri de instruire.

e-cursuri gratuite pentru o cariera de designer instructional

Sa incepem cu asta! Daca esti interesat sa inveti mai multe despre o cariera in designul instructional sau de instruire, poti sa te inscrii pentru e-cursul meu gratuit la Breaking into Instructional Design.

Vei primi doua lectii pe saptamana in care ti se va explica ce fac designerii instructionali si in care ti se va spune daca ai nevoie de o diploma sau nu, care sunt locurile cele mai bune pentru networking in acest sens, unde poti gasi joburi si ce carti de design instructional poti citi.

Au nevoie de diploma designerii instructionali?

In prezent, se afla in plina desfasurare o dezbatere in cadrul comunitatii de designeri instructionali referitoare la necesitatea si importanta- sa nu!- a unei diplome pentru a-ti atinge eficacitatea si eficienta maxima in acest domeniu.

Bineinteles, a detine si a te bucura de o fundatie solida in invatarea teoretica si stiinta cognitiva te poate ajuta pe tine ca designer sa adaptezi diverse strategii de invatare la diverse tipuri de audiente si continut. Pe de alta parte, sunt designeri instructionali cu diploma care creeaza produse de invatare slabe sau neperformante.

Poate ca ceea ce este cel mai important este ca designerul instructional este un autodidact. Ca designerul este motivat sa citeasca psihologie cognitiva, design instructional si manuale de eLearning, carti comerciale, presa si bloguri. Ca aceasta persoana se foloseste de avantajele tutorialelor, a podcasturilor si a programelor de certificare.

Ca el sau ea poate invata ceva intr-un domeniu complet diferit si ca isi poate transfera aceasta cunoastere in designul instructional.

Ca profesionisti in domeniul invatarii, ar trebui sa fim capabili sa obtnem cunoasterea necesara atat pentru a acoperi lipsurile, cat si pentru a creste si a ne dezvolta.

Lista de Top 10

Asadar, de ce este necesar, ce iti trebuia ca sa fii un designer eficient si inovativ in cursurile online?

Fiind de 20 de ani in acest domeniu, am condus, am mentorat, am invatat de la ceilalti, am urmarit si am analizat abilitatile multor designeri instructionali.

Ca rezultat, am distilat, organizat si pus intr-o lista calitatile, cunostintele si abilitatile pe care un designer instructional ideal ar trebui sa le posede sau sa le dezvolte. Aceasta lista se concentreaza pe designul instructional pentru eLearning.

Astfel, un designer instructional de succes ar trebui:

  1. Sa inteleaga atat conceptual, cat si intuitiv cum invata oamenii.
  2. Sa stie cum sa relationeze si cum sa se conecteze cu audienta la nivelul emotional.
  3. Sa fie capabil sa se imagineze pe el insusi/ ea insasi ca un membru al procesului de invatare sau membru al audientei.
  4. Sa fie de-a dreptul obsedat sa invete orice si totul.
  5. Sa creeze brainstorming pentru tratamente creative si strategii inovative de instruire.
  6. Sa vizualizze grafice, interfata utilizatorului, interactiunile si produsul final.
  7. Sa scrie copii eficiente, texte de instruire, scenarii audio si scenarii video.
  8. Sa-si contopeasca mintea cu cele ale expertilor in materie si membrilor echipei.
  9. Sa cunoasca capacitatile instrumentelor si softwarelor de dezvoltare a eLearning.
  10. Sa inteleaga domeniile conexe- uzabilitate si design de experienta, design de informatii, comunicatii si noi tehnologii.
Categorie

Specialist în comunicare şi imagine publică şi internă în domeniul de business si politici sociale, marketing online și PR. Learning... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.