fbpx L&D: Adevăr sau provocare cu John Bax | Learning Network Mergi la conţinutul principal

L&D: Adevăr sau provocare cu John Bax

Learning Network Festival este un eveniment de experimentare și învățare adresat specialiștilor L&D din companii. Trendul este de a pune accentul pe aspectul strategic pe care funcțiunea de L&D o are în organizație. În pregătirea Learning Network Festival  am stat de vorbă cu facilitatorii despre L&D în organizații și cariera în L&D. Ediția a V-a are tema Design. Delivery. Technology și se va desfășura în 13-14 noiembrie in Cluj-Napoca. În finalul interviului fiecare facilitator ne spune dacă în Festival alege #adevăr sau #provocare - despre learning & development, desigur.

 

Cu ce gând vii anul acesta la Festival? Ce experiență propune workshopul/prezentarea ta? 
Vin la Festival să surprind, să impactez și să mă distrez. Workshop-ul meu îi lasă e participanți să experimenteze modalitatea prin care să împartă conceptul de schimbare la ceea ce acesta înseamnă pentru managerul individual sau pentru angajat. Și ce mare diferență pot face lucrurile mici în modul în care aceștia procesează tranziția.


Cum ai ajuns să lucrezi în acest domeniu? Ce sfat ți-ar fi fost util la începutul carierei? 
Ca să nu lungesc povestea, când aveam 20 de ani, mi-am fondat propria companie de training lingvistic și traduceri pentru corporații și, atunci când am ajuns la 23 de ani, aveam deja o echipă de 26 de oameni. Am vrut să fiu antreprenor și, deodată, m-am trezit că sunt și manager. Iar asta s-a dovedit a fi o bucată complet diferită. Adevăratele lecții de viață pe care le-am învâțat în acea perioadă m-au făcut să vreau să fac training pentru oamenii privitor la abilitățile antreprenoriale și de management. 
Și referitor la sfatul care m-ar fi ajutat la începutul carierei mele...
Ca antreprenor, să nu încep prea multe lucruri în același timp. 
Ca profesionist, să privesc într-un mod sistematic aspectele și problematicele dezvoltării organizaționale și umane. Să văd imaginea în ansamblul ei și modul în care fiecare parte influențează în același timp alte părți și, în același timp, este influențată de alte părți. 


În ce activități îți găsești inspirația? 
Aș spune...mergând în vacanță într-un orș străin, alăturându-mă vieții de pe stradă, cunoscând și vorbind cu oamenii. Îmi place să le aud și să le ascult poveștile.


Ce te face să te trezești dimineața și pe la ce oră? 
Ceasul meu biologic. Oricum, sunt o persoană matinală. 


Ai un ritual pe care îl faci înainte de a te întâlni cu participanții la un curs sau eveniment? 
Depinde de moment și de ceea ce simt că am nevoie în acel moment. Poate fi un scurt exercițiu de respirație, de auto-sugestie, să ascult un cântec energizant..orice. 


Dacă funcțiunea de L&D ar fi un animal, care ar fi? Dar un fel de mâncare? 
Reacția mea imediată....o pasăre albă zburând pe cerul albastru. 
Cât despre fel de mâncare...nu am nicio idee. 


Adevăr sau provocare? (ne spui aici ce alegi, iar adevărul sau provocarea vor fi alese după workshop în timpul Festivalului de către cei din sală) 
Ambele sunt provocatoare. Cred că deja trăiesc o viață provocatoare și îndrîzneață, așa că voi merge cu adevăr de data asta. (râde)
 

Companie
Categorie
John Bax

John Bax - Consultant - QuickLearn

John este trainer și coach și speaker internațional și asta de peste 29 de ani. A studiat... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.