fbpx L&D fără buget: 9 idei pentru orice organizație | Learning Network Mergi la conţinutul principal

L&D fără buget: 9 idei pentru orice organizație

Un sondaj recent al LinkedIn arată că la întrebarea “ce te împiedică să faci mai multe pentru organizația ta”, cei mai mulți specialiști în Learning & Development răspund unanim: bugetul limitat.

În timp ce este frustrant să ai ca obiectiv să creezi o cultură a îvățării și să te ciocnești de un aspect trivial precum bugetul limitat. Tot specialiștii LinkedIn Learning vin și cu idei de a depăși cercul vicios: 4 resurse interne și 5 resurse externe organizație sunt rețeta.

4 resurse gratuite interne oricărei organizații pentru construirea unei culturi a învățării:

Reciclează, reutilizează și reconvertește ceea ce deja ai.

Cei care au trăit înainte de revoluție pot avea o ușoară alergie la această idee. Haide să îi examinam utilitatea. Sigur de-a lungul timpului ai reusit să îți creezi o bibliotecă bogată de conținut: prezentări, studii de caz, exerciții, articole. Pentru proiectele pe care dorești să le implementezi nu ai nevoie de fiecare dată să reinventezi roata, nici să “cumperi” din piață. Gândește-te cum poți refolosi materialele existente.

Împărtășește bune practici din organizație

Când observi că un departament are un rezultat sau un progres deosebit în învățare organizează un moment de împărtășire cu alte departamente. Poți economisi bugetul organizând ceva similar în alte departamente cu aceeași nevoie de învățare. De asemnea vei observa că rata de asimilare (buy-in) a proiectului crește pentru că omanii văd deja rezultatele din alte departamente.

Caută experți în organizație

Nu ai întotdeauna nevoie să aduci un expert din afara organizației pentru a ține un training. Poți găsi și în compania ta o persoană calificată și dornică să își împărtășească “rețeta secretă”. LinkedIn sugerează să dai de veste și să vezi ce se întâmplă.

Împarte costurile între departamente

Nu este chiar o resursă gratuită, dar s-ar putea să functioneze. Dacă ai nevoie de un curs de comunicare pentru echipa de vânzări s-ar putea ca echipa de marketing să poată oferi acest curs. Este un succes cănd reușești să îți ajuți colegii să colaboreze și poți economisi și bugetul.

5 resurse externe pe care departamentul L&D le poate folosi pentru a crește cultura învățării

Parteneriat cu o instituție academică

Poți crea proiecte cu beneficii multiple” un profesor poate veni pentru o conferință pe o temă de interes iar în schim le poți oferi studenților pot face programe de internship.

Lucrează cu mediul ONG

Multe ONG-uri au programe de instruire care ar arăta foarte bine în portofoliul tău. Mai mult, ONG-urile sunt dornice de parteneriate și poți atinge și programele CSR într-o astfel de abordare.

Conceteazăte cu orașele înfrățite

Ce înseamnă asta? Aproape orice oraș (ca să nu spun orice localitate) are un oraș cu care este înfrățit. Poți verifica orașele cu care este înfățit orașul tău și poți verifica oportunitățile de parteneriate. Asta îți va da acces la schimb de experiență și oportunitatea unor călătorii de afaceri.

Întreabă furnizorii dacă au soluții creative

Dacă ești interesat de un anumit program dar nu ai buget pentru el, poți întreba direct furnizorul ce alternative îți poate oferi. Poate au o soluție noua pe care nu au testat=o încă cu alte organizații și poți beneficia de un program pilot, la costuri accesibile.

Rețelele profesionale

Evenimentele de networking pentru diverse profesii pot fi o oportunitate de învățare pentru specialiștii tăi. Cele mai multe evenimente sunt gratuite sau au costuri foarte mici, sunt locuri în care se face sharing de bune practici. Pot să existe costuri de a membership pentru aceste organizații, dar îi vor oferi angajatului tău un statut și pe lângă expunerea la experiențe de învățare poate deveni un ambasador de brand.

Rolul tău este să conectezi punctele

Acestea sunt doar niște idei. Crează un board de dezbatere cu colegi din departamentele relevante și analizați care sunt cele mai bune opțiuni. Alegeți proiectele relevante pentru strategia voastră de business. Într-un final rolul tău de L&D este să conectezi punctele și să implementezi proiectele.

Succes! În comentarii ne poți împărtăși experientele, gândurile și observațiile tale!

 

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.