fbpx Locul de munca are o influenta semnificativa asupra calitatii vietii | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Locul de munca are o influenta semnificativa asupra calitatii vietii

Peste o luna Gala Work Life Balance va anunta care sunt cele mai bune proiecte implementate in organizatii. Cu aceasta ocazie am invitat manageri de HR sa ne raspunda la cateva intrebari despre work-life balance si modul in care organizatia poate oferi mai mult angajatilor. Va oferim acum interviul realizat cu Grigoriada Stroe, HR Director, Ubisoft

L.N: Ce înseamnă work-life balance în viziunea dvs?

G. S: Work-life balance inseamna un mediu de lucru placut si relaxant, de la designul birourilor, pana la activitatile dedicate angajatilor si managementul eficient al timpului, care sa le permita sa-si dedice timp hobby-urilor si pasiunilor personale.

Designul dinamic al studioului are ca scop incurajarea creativitatii si a non conformismului specifice industriei jocurilor video si include spatii de relaxare in care angajatii isi pot lua pauze.

Evenimentele si activitatile pentru angajati sunt gandite astfel incat sa-i ajute sa-si cultive hobby-urile sau sa descopere noi pasiuni. In plus, avem evenimente ce includ activitati de petrecere a timpului cu familia.

L.N: Credeți că un angajator se poate implică în viață echilibrată a angajatului? Dacă da, cum ar putea să o facă?

G. S: Promovam stil de viata sanatos si echilibrat prin prisma beneficiilor si a facilitatilor pe care le oferim angajatilor. Ne concentram pe activitati sportive, de wellbeing si concursuri creative.

Programele de wellbeing si work & life balance includ cursurile de la sala de fitness, bicicletele Ubikes, competitii sportive de basket, fotbal, triatlon, maraton, workshop-uri de nutritie etc.

Concursurile interne au ca scop stimularea creativitatii si promovarea ideilor angajatilor.

In plus avem evenimente dedicate familiei, in care angajatii sunt incurajati sa participe in diverse activitati alaturi de copii.

L.N: Cat de mult considerati ca activitatea de la locul de munca este influentata de calitatea vietii angajatului?

G. S: Locul de munca are o influenta semnificativa asupra calitatii vietii angajatului, avand in vedere ca majoritatea timpului o petrece aici. Ubisoft este o companie orientata catre oameni, iar asta se vede in toate activitatile dedicate lor.

Mai mult, angajatii nostri sunt foarte pasionati de ceea ce fac si nu privesc task-urile ca pe un stres, ci ca pe ceva ce le face placere. Mediul de lucru placut, oportunitatile de dezvoltare, comunicarea in interiorul echipelor contribuie la atmosfera specifica Ubisoft.

L.N: V-ati aflat vreodata in situatia de a fi nevoiti sa ii oferiti unui angajat un concediu fortat pentru a se relaxa?

G. S: Nu am avut astfel de situatii. Asa cum ziceam, incurajam si promovam un stil de viata echilibrat, iar echipele isi aloca timpul cat mai eficient, astfel incat sa se incadreze in programul de lucru si sa aloce timp familiei si hobby-urilor.

L.N: Va rugam sa ne mentionati ce activitati desfasoara angajatii dvs. pentru a se relaxa in momentele tensionate de la locul de munca?

G. S: Avem o sala relaxare unde oamenii pot juca ping pong, biliard sau darts, se pot odihni in spatiile de relaxare sau se pot juca pe console la birou. Tot in pauze multi dintre ei joaca board games sau iau una dintre bicicletele Ubikes si se plimba in Herastrau.

De asemenea, pot merge la sala de fitness sa se antreneze sau sa patricipe la unul dintre cursurile de TRX, aerobic, kick box, Zumba, Tae Bo sau Yoga.

Sesiunile de speech-uri motivationale tip TEDx sunt un alt mod in care angajatii se pot relaxa si descoperi povesti interesante care sa-i inspire sau sa-i ajute sa-si descopere noi pasiuni. Invitatii la aceste sesiuni provin din medii cat mai variate precum teatru, film, literatura, sport, stiinta sau arte.

"este important sa-ti cunosti angajati, specificul si pasiunile lor astfel incat sa le poti oferi un mediu de lucru placut si activitati croite pe pasiunile lor" Grigoriada Stroe, HR Director Ubisoft 

L.N: Ce recomandări aveți pentru menținerea echilibrului între viață personală și profesională?

G. S: In primul rand, este important sa-ti cunosti angajati, specificul si pasiunile lor astfel incat sa le poti oferi un mediu de lucru placut si activitati croite pe pasiunile lor. In al doilea rand, este foarte important sa diversifici aceste activitati, pentru a le permite sa-si aleaga ce le place si sa descopere noi hobby-uri.

Coeziunea echipelor este un alt aspect asupra caruia ne concentram, inca din momentul recrutarii, astfel incat sa angajam oameni compatibili.

Comunicarea constanta cu oamenii si discutiile in care cerem feedback ne ajuta sa oferim angajatilor un mediu de lucru echilibrat.

Inscrie-te la Gala Work-Life Balance din 3 martie aici!

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.