fbpx Locurile de muncă vacante: În ce termene trebuie comunicate de către angajator | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Locurile de muncă vacante: În ce termene trebuie comunicate de către angajator

Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă stabileşte, între altele, obligaţiile angajatorului legat de comunicarea locurilor vacante şi ulterior ocupate.

Normele de aplicare a legii au fost recent modificate, inclusiv cu privire la aceste obligaţii de comunicare către agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.

Citiţi mai jos principalele noutăţi aduse de H.G. nr. 119/2014, dată pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002.

Aşa cum prevede Legea nr. 76/2002, angajatorul are obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de cinci zile lucrătoare de la vacantarea acestora. De asemenea, la ocuparea ulterioară a acestor locuri de muncă vacante, comuncarea trebuie făcută în termen de o zi de la data ocupării acestora.

Prin modificările aduse la Norme, prin locuri de muncă vacante se înţelege locurile de muncă devenite disponibile ca urmare a încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, precum şi – ATENŢIE! – locurile de muncă nou-create.
(...)
Categorie
Încă nu există conținut.

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.