fbpx Moartea este parte din viață ("Femei care aleargă cu lupii"- 10) | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Moartea este parte din viață ("Femei care aleargă cu lupii"- 10)

Clarissa scrie mult despre ciclul viață- moarte- viață, conform căruia trăiește o femeie sălbatică. Totul moare, dar moartea nu este niciodată sfârșitul lucrurilor, ci doar începutul.

Corpurile noastre reprezintă reprezentarea perfectă a acestui ciclu de deces și reînnoire pe o bază lunară.

Și, la fel ca celulele noastre, noi trebuie să părăsim vechile noastre căi, astfel încât noi idei, noi relații și noi proiecte să poată veni să le înlocuiască.

Murim ca fetițe ca să devenim femei și murim pentru aventurile noastre de explorare pentru a deveni mame.

Există frumusețe în fiecare etapă a vieții, există înțelepciune în a fi bătrâne, chiar dacă lumea încearcă să ne convingă că bătrânețea și ridurile sunt cea mai mare rușine.

Serios?!?

Creierul tău este încrețit și este cea mai frumoasă parte a corpului pe care o ai.
 

Clarissa Pinkola Estes este analist Jungian, doctor în psihologia etno-clinică și autor al cărții „Femei care aleargă cu lupii”. O carte care i-a necesitat autoarei peste peste 20 de ani pentru a o concretiza. O carte destinată celor doritoare să se înțeleagă, să lucreze la identitatea și valoarea lor de sine și să își vindece rănile emoționale. Răni pe care le moștenim uneori din strămoșii noștri sau din instituțiile patriarhale.
Femeile care alerg cu lupii” are câteva lucruri profunde de spus despre instinctul feminin primordial pe care mulți l-au uitat. Este un text fabulos care ne invită să reinterpretăm experiența femeilor prin povestiri, artă și natură pentru a intra în contact cu „lupul” transformator care ne încurajează să creștem și să fim liberi. Această carte este o foaie de parcurs pentru a găsi toate „capcanele” ce ne împiedică să găsim calea spre acasă și adevăratele noastre instincte. Ne mută spre acea femeie sălbatică, perceptivă, cu un spirit jucăuș și o capacitate minunată de afecțiune. De aceea, cu mare bucurie, începem azi o miniserie de 13 articole ce reprezintă fiecare în sine câte o lecție a acestei fascinante cărți ce analizează 20 de basme și mituri din întreaga lume. 

Companie
Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.