fbpx Motivații și principii pentru o viață împlinită | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Motivații și principii pentru o viață împlinită

Regulile de viață după care se ghidează 13 oameni de afaceri de succes

Cu toții, avem cel puțin o regulă valoroasă după care ne ghidăm viața. Unele pot fi din acel tezaur familial care ne poate marca ireversibil în timpul copilăriei. Pe altele, le descoperim treptat, pe măsură ce orizontul și experiență noastră de viață se lărgesc. Iar pe altele ni le formăm și dezvoltăm singuri până devin obiceiuri și principii de viață. Importanța și impactul lor în viața noastră sunt de necontestat și ne reflectă întru-totul. Așa că spune-ne ce reguli ai, ca să îți spunem cine ești :)
Iată mai jos regula principala după care 13 oameni de afaceri își ghidează viața. Poate te vor inspira. Și cum pentru noi, oamenii, puterea exemplului este una foarte mare, ne-ar plăcea să împărtășeșți cu noi care este pentru ține regula fundamentală de viață și de ce.

 


1. Viața este 10% ce se întâmplă și 90% cum reacționezi la asta

Pentru Ben Camerota de la MVP Visuals, acesta este citatul care îl ghidează atât în viața personală, cât și cea de afaceri. Și spune că funcționează. Cu toții avem provocări, dar cu toții avem și șansa de a le răspunde într-o manieră pozitivă sau negativă.

 

2. Oferă mai mult decât primești

Darrah Brustein de la Network Under 40 spune că acest lucru e exact atât de simplu pe cât pare. Iar a trăi după această regulă îți creează în viață o abundență extraordinară de experiențe, conexiuni și bunăstare.

 

3. Promite mai puțin și fă mai mult

Doug Bend de la Bend Law Group spune că reputația se poate construi în ambele sensuri. Și câtă dreptate are! Și e mult mai bine să promiți mai puțin decât să nu întrunești așteptările oamenilor. Mai ales în afaceri.

 

4. Nu suntem suficient de bogați ca să cumpărăm lucruri ieftine

Lucrurile ieftine nu durează și înlocuirea lor costă mai mult timp și bani decât dacă ai cumpăra de la bun început ceva de înaltă calitate, chiar dacă mult mai scump. Aceasta e regula moștenită de la mama sa după care se ghidează Vladimir Gendelman de la Company Folders. Și tot el mai spune că ea se aplică și la nivel de comportament și profesie: este mai ușor să faci lucrurile bine din prima, decât să fii nevoit apoi să repari o muncă făcută prost.

 

5. Menține totul simplu

Kristopher Jones de la LSEO.com își amintește asta ori de cât ori lucrurile tind să devină copleșitoare sau prea complicate. De obicei, poți împărți lucrurile în bucăți mai mici sau simplifica o problemă pentru a ajunge la rezultatele dorite.

 

6. Ține separate afacerile de viața personală

Ca om de afaceri, este ușor să amesteci afacerile cu viața personală, dar asta nu face altceva decât să conducă la greșeli și dureri de cap care pot avea un impact negativ asupra ambelor. Este mai bine să le ții complet separate în termeni de comunicare, prezență socială, bani și sarcini zilnice, este de părere Zach Binder de la Ranklab.

 

7. Respectă regula de aur

Poartă-te cu ceilalți așa cum ai vrea să se poarte și ei cu tine. Nicole Munoz de la Start Ranking Now spune că niciodată nu se satură de această modalitate pozitivă de a privi fiecare interacțiune pe care o are. Fie că este cu familia, prietenii, colegii sau clienții săi, el pune mai presus interesele acestora. Nu este vorba de ce poți obține de la ceilalți, ci ceea ce le poți oferi te face o persoană plăcută. Iar faptul că regula de aur este încă relevantă și în aceste vremuri este o măsură a puterii sale.

 

8. Continuă să te mișt, continuă să te joci și continuă să visezi

Pentru Stephen Gill de la Tiller, aceste vorbe reprezintă o continuă rememorare a importanței momentului. Pentru a-ți atinge potențialul maxim, trebuie să rămâi mereu energizat. Iar asta vizează totul. De la gria pentru sănătatea și formata fizică, până la a rămâne inovativ și ambițios printr-o continuă și puternică exersare a minții.

 

9. Muncește ca să trăiești, nu trăi ca să muncești

Pot foarte ușor să muncesc doar de dragul muncii, spune Mark Daoust de la Quiet Light Brokerage. Însă, mai spune el, că speră ca, spre finalul vieții, să nu privească înapoi la anii petrecuți într-un birou în fața unui laptop. Vrea să privească înapoi la relațiile și viețile la care a fost parte, căci aceasta contribuie mai mult la fericire decât verificarea unei liste fără sfârșit de to do-uri.

 

10. Fă-o bine sau nu o face deloc

Dacă nu crezi că poți face ceva mai bine decât oricine și simți că ar trebui să refuzi, atunci, refuză, spune Jeff Jahn de la DynamiX. Viața este prea scurtă să o petreci făcând lucruri de care nu ești mândru, care nu îți plac și care nu îți vei pune întreaga pasiune și concentrare. Asta te scutește de multe ocazii bune, păstrându-te pentru cele extraordinare.

 

11. Favorurile sunt o monedă mai puternică decât banii

Fie că e ceva personal sau profesional, ajutoarele sau cadourile nemonetare construiesc relații pe termen lung cu mult mai semnificative și cu impact pozitiv mult mai mare decât cele bazate pe interese financiare, este de părere Kevin Yamazaki de la Sidebench, care se ghidează după această regulă. Asta arată că îți pasă cu adevărat de cineva și că ți-ai făcut timp să înveți mai multe despre el sau ea. De cele mai multe ori, nu este ușor sau chiar posibil, dar merită să ai în vedere această regulă.

 

12. Învață să te bucuri de disconfortul schimbării

George Santayana a spus că "a fi interesat de schimbarea anotimpurilor reprezintă o stare de spirit cu mult mai fericită decât să fii îndrăgostit fără speranța de primăvară", își aduce aminte Zach Obront de la Book în a Box. 
Din punctul lui de vedere, prea multe dintre problemele noastre, fie ele de afaceri, relaționale sau de zi cu zi, vin din faptul că ne agățăm prea mult de trecut. Bucurându-ne de disconfortul schimbării, ne deschidem pentru a vedea lucrurile dintr-o perspectiva nouă și să fim fericiți în timp ce facem asta.

 

13. Gândește-te: ce încerc să obțin?

E lucrul pe care Peter Bonac de la Bonac Innovation Corp l-a învățat de la tatăl sau și pe care încearcă să îl aplice ori de câte ori începe sau se blochează într-un proiect sau chiar și în viața lui personală. Este o cale de a te extrage din situație și a lua cea mai bună decizie.
 

 

referință: success.com

 

Companie
Categorie

Specialist în comunicare şi imagine publică şi internă în domeniul de business si politici sociale, marketing online și PR. Learning... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.