fbpx NOTITE DE LA WORLD CLASS WILLPOWER CU ROBIN SHARMA | Learning Network Mergi la conţinutul principal

NOTITE DE LA WORLD CLASS WILLPOWER CU ROBIN SHARMA

Am participat pe 11 februarie la webinarul live al lui Sharma, World Class Willpower, si mi-am notat ideile esentiale.

M-am bucurat ca a vorbit, printre altele despre frica, o tema pe care o dezbatusem chiar in aceeasi zi cu unul dintre mentorii mei.  Ca sa folosesc o expresie la moda, nimic nu este intamplator:)

Unul dintre lucrurile pe care le apreciez la Robin Sharma este ca vorbeste despre dezvoltare personala intr-un mod cat mai specific. Unul dintre indemnurile literaturii de devoltare personala este, de exemplu, sa fii in fiecare zi mai bun. A fost o perioada in care – iertata-mi fie superficialitatea – m-am intrebat “Cum vine asta, adica nu sunt suficient de buna?!” Sharma reuseste sa ma lamureasca.

Mitul geniului talentat, nascut cu abilitati iesite din comun, este o inventie, o minciuna creata pentru a ne mentine pe noi, restul, mediocri, spune Sharma. Geniul apare atunci cand avansam pe drumul nostru cu perseverenta, cu focus, cand ne exersam zilnic vointa si reusim sa depasim momentele de frica sau de suferinta pentru a merge mai departe.

1. Primul principiu al succesului este acela ca, atunci cand te dedici unui domeniu, zilnic, cu seriozitate, in 10 ani ajungi la nivel de excelenta. Exista, insa, o conditie: sa iti propui sa fii in fiecare zi mai bun: sa citesti mai mult, sa contactezi mai multi clienti etc. Sau doua conditii, daca as adauga incurajarea “Inconjoara-te de oameni care au viata pe care ti-o doresti si tu, alege-ti cu mare grija parteneriatele!”

2. Un alt principiu al succesului mentionat de Sharma: progresul se construieste in jurul disconfortului. Daca nu esti suficient de speriat, nu evoluezi. Cand iti provoci capacitatile, acestea se dezvolta.

Ai incredere si lasa-te sa simti frica. Seductia sigurantei este mai periculoasa decat perceptia nesigurantei. Unde se afla frica ta, se afla dezvoltarea. Daca ai un vis care te sperie cel mai tare, inseamna ca acela este drumul tau.

3. Responsabilitatea noastra naturala este sa fim mareti. Secretul fericirii sta in exprimarea deplina a vointei. Interesanta definitie, nu?

4. Procesul este mai important decat atingerea obiectivelor. Micile victorii zilnice duc in timp la succes.

Despre vointa am retinut ca:

* Vointa nu este o abilitate innascuta – este ca un muschi care trebuie exersat;
* Cele mai recente cercetari arata ca instalarea unui obicei nou dureaza 66 de zile;
* Constiinta de sine este ADN-ul tranformarii. Cu cat suntem mai constienti cu privire la gandurile noastre, la actiunile noastre, putem face alegeri mai bune.

Cele 3 chei miraculoase ale vointei sunt:

1. Meditatia;

2. Sportul;

3. Somnul.

Tactici pentru World Class Willpower:

* incarca-ti bateriile: lucreaza 90 min si acorda-ti 10 minute de odihna (pauza de masa, o plimbare etc.);
* petrece-ti o zi in deconectare totala, fara mail, telefon, laptop etc.;
* iesi undeva in week-end la fiecare 6 saptamani;
* petrece-ti primele 20 de minute ale zilei facand miscare;
* insuseste-ti vocabularul lui “pot”. Cuvintele sunt puternice, nu poti avea rezultate mari daca spui “nu reusesc”;
* productivitatea nu sta atat in ce faci cat in ceea ce nu faci; focuseaza-te pe 1 – 2 lucruri importante;
* tine cont de faptul ca emotiile sunt contagioase. Devenim conversatiile noastre si oamenii de care suntem inconjurati;
* nu te incarca de lucruri de care nu ai nevoie, “go minimus”.

Articol preluat de pe http://www.danielatudor.ro/

Categorie

Jurnalist, consultant comunicare, branding personal si employer branding, Co-fondator Chic-Elite.ro Sunt jurnalist, consultant comunicare si co-... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.