fbpx Prima tehnică a lui "învață să înveți" | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Prima tehnică a lui "învață să înveți"

Învățarea nu ar trebui să fie atât de dificilă pe cât s-ar putea crede. Ca orice altă abiliate, a învăța să înveți presupune practică și îndemânare. Cum este în cazul cititului rapid, spre exemplu. Dacă știi cum să citești rapid, poți citi mai multe cărți într-o anumită perioadă de timp. La fel, dacă înveți cum să înveți eficient, poți să petreci mai puțin timp învățând și mai mult timp bucurându-te de ceea ce ai învățat. 
Iar ca trainer a învăța cum să înveți reprezintă un subiect de și mai mare interes și importanță pentru că acesta nu îți aduce doar ție beneficii, ci și cursanților tăi prin faptul că te ajută să te îmbunătățești. 
Din aceste motive, cu siguranță, merită să investești puțin timp și energie pentru a afla despre cele 7 tehnici de mare eficiență care te pot ajuta să îți maximizezi actul învățării într-un timp dat. Azi, începem cu prima tehnică, pe care o poți aplica atât în cazul tău, cât și al cursanților tăi. 

 

Invatarea este vocatia și pasiunea ta? Te invităm să descoperi și să te alături celui mai inovativ și complex eveniment anual dedicat profesioniștilor în învățare și dezvoltare- Learning Network Festival

 

Tehnica 1 a lui "învață să înveți"- Află de ce înveți


Învățarea poate fi dificilă și ai nevoie de motivație pentru ea. Cea mai bună motivație este aceea de a știi de ce înveți ceva. Vizualizează momentul final după ce ai învățat la un nivel satisfăcător o abilitate. 
⦁    Ce impact va avea acest lucru asupra vieții tale?
⦁    Ce veți obține în urmă învățării acestei abilități?
⦁    Cum îți va influența ea calitatea vieții?
⦁    Cum te va ajuta asta din punct de vedere financiar? 
⦁    Dar în ceea ce privește aspectele sociale și a fi parte dintr-o nouă comunitate a unr oameni cu care împărtășești același interes?

Cu cât știi mai mult de ce înveți, cu atât ești mai predispus să muncești pentru a învăța o nouă abilitate. Deseori, oamenii renunță la jumătatea unei experiențe de învățare pentru că pierd din vedere motivul pentru care se află în respectiva situație. Devin frustrați de lipsa de progres, nu sunt conștienți de aspirațiile lor și, treptat, încep să amâne activitățile de învățare până când, la un moment dat, descoperă că nu mai acordă nicio atenție subiectului și deja au trecut la altul. Iar, atunci, tot timpul petrecut asupra subiectului poate fi consderat unul pierdut, de aceea, este atât de important să știi de ce înveți pentru a evita pe parcurs frustrarea. 
În acest scop, poți face următorii pași:
⦁    definește-ți obiectivul învățării
⦁    vizualizează momentul în care ai învățat o abilitate la un nivel ideal
⦁    definește ceea ce ești dispus să investești în sarcina de învățare

 


sursa: skillconverged

Companie
Categorie
Încă nu există conținut.

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.