fbpx Remediu pentru problemele organizaționale | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Remediu pentru problemele organizaționale

Suntem in 2018, intr-un moment in care provocarile din zona de HR sunt mai dificile si mai complexe ca niciodata. De la un oamenii de HR se asteapta: sa rezolve conflicte, sa angajeze oamenii talentati, sa-i pastreze pe cei valorosi, sa restrucureze posturi si departamente cu viteza gandului, sa integreze tehnologia in procesele departamentului si sa raspunda cu promptitudine oricui are nevoie de ceva.

Nu-i de mirare ca aceasta aglomerare de taskuri si responsabilitati priveaza specialistii din domeniu de rolul primordial, acela de factor decisiv activ in intreaga ecuatie a dezvoltarii organizatiei?

Cu toate cursurile valoroase la care ai participat, chiar de psihologie si NLP, cu toate agendele pline de informatii pretioase (la care, fie vorba intre noi, nu ai timp sa te reintorci niciodata), provocarile de la birou se incapataneaza sa ramana prezente in fiecare zi.

Toata aceasta dinamica, cere o schimbare de perspectiva, caci organizatia insasi functioneaza ca un organism viu. De aceea, perspectiva statica si pur operationala a departamentului de HR incepe usor usor sa fie inlocuita de paradigma in care organizatia este o constructie dinamica, ce poate functiona eficient, doar daca este privita ca intreg, ca un sistem.

Datele, cifrele si tehnologia sunt instrumente extraordinare, insa cel mai bine sunt puse in valoare atunci cand sunt privite in intregul context: cu structuri interne, asocieri, senzatii si sentimente, care reusesc sa influenteze realitatea perceputa, chiar si intr-un context organizational.

Pentru a aplica acest tip de intelegere holistica, sistemica intr-o organizatie, promotorii schimbarilor (manageri de HR si de departamente, traineri, coachi) au inceput sa-si dezvolte aceste abilitati, participand la traininguri de constelatii de business, sau constelatii sistemice.

Un astfel de training:

  • produce o schimbare profunda si imposibil de uitat, atat pe plan personal cat si profesional
  • dezvaluie simplu si rapid cauzele blocajelor sau conflictelor din organizatie
  • aduce intelegere asupra posibilelor rezolutii, cu accent pe actiune imediata
  • conduce la dezvoltarea unui stil de lucru eficient si aparent fara efort
  • reda managerului sau specialistului in HR autoritatea si mijloacele prin care poate conduce constient si cu gratie oamenii si organizatia catre succes

O ocazie rara de a participa la un astfel de curs in Bucuresti, este trainingul de 5 zile (15-19 octombrie), sustinut de Martijn Meima, facilitator experimentat si initiator al metodei “Business Intuition”. Scopul trainingului este de a oferi specialistilor in HR ocazia de a invata sa utilizeze metoda Constelatiilor de Business, atat in contexte de grup, cat si in sesiuni individuale.

Participantii la acest training se pot astepta la:

  • observarea acelor patternuri invizibile care saboteaza organizatia
  • rezultate resimtite atat in plan economic (eficientizarea activitatii departamentului), cat si la nivel uman (coerenta de grup), care in alte conditii necesita luni de consultanta si analiza
  • dezvoltarea unui stil autentic in care vor putea integra practicarea metodei

Alte mentiuni importante despre care trebuie sa stii:

  • Se lucreaza in cadrul unui grup mic (pana in 10 persoane), pentru ca fiecare participant sa aiba suficient spatiu de practica si exersare.
  • Invatarea metodei se face in mod practic, ceea ce dezvolta in participant increderea de a incepe sa foloseasca metoda singuri, imediat dupa finalizarea trainingului.
  • Atmosfera de invatare este una relaxata, presarata cu umor si buna dispozitie.

Mai multe informatii despre training gasesti aici: https://www.learningnetwork.ro/curs/business-constellations-training/4495

Daca iti doresti sa participi, ocupa unul dintre putinele locuri disponibile, contactand organizatorii cat mai curand.

Categorie
  • Specializată în ’Training Techniques and Practices’- Corporate Training & Development, Seneca College of Applied Arts... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.