fbpx Richard Branson: incepe inainte sa te simti pregatit! | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Richard Branson: incepe inainte sa te simti pregatit!

Citeam pe blogul bufferapp.com povestea unui adolescent dislexic care, in 1966, a renuntat la scoala si a initiat o revista pentru studenti, facand bani din vanzarea de publicitate. Sapte ani mai tarziu si-a fondat propria companie de inregistrari, lansand formatii de succes, precum the Rolling Stones sau Culture Club. Si-a facut o pasiune din antreprenoriat, iar acum, dupa aproape 50 de ani, conduce peste 400 de companii si este miliardar.

Aceasta este, pe scurt, povestea antreprenorului Richard Branson, care a inspirat milioane de oameni. Pare incredibil, dar este adevarat! Probabil cu totii cunoasteti deja modul in care Branson a ajuns un om de succes si extrem de bogat. Insa, dincolo de poveste, putem vedea cateva trasaturi de leadership aplicabile atat pentru cei care isi doresc propria afacere, cat si pentru cei angajati intr-o companie.

Richard Branson se ghideaza in viata dupa motto-ul “Screw it, just get on and do it”. Este evident si de ce! :)

Stie sa isi asume riscuri. A renuntat la scoala pentru a-si incepe o afacere. A semnat cu Sex Pistols pentru un album, desi formatia era controversata. Cand toata lumea refuza sa faca investitii pentru ca nu este timpul potrivit pentru a face acest lucru, Branson incearca.

Intr-adevar, Richard Branson este un exemplu extrem, dar cu totii putem invata ceva din abordarea sa.

Numele imperiului creat de el, Virgin, provine de la faptul ca acesta si partenerul sau erau “virgini” in afaceri. Richard Branson a creat atat de multe afaceri si a pornit in atat de multe expeditii, incat este evident ca este imposibil sa fii avut pregatire in toate.. De exemplu, niciodata nu a pilotat un avion si nu stia nimic despre ingineria aerospatiala, insa a fondat Virgin Airlines!

O munca care te provoaca, iti poate aduce entuziasm, dar si confuzie, in acelasi timp. Este normal sa nu fi sigur, sa nu te simti pregatit sau calificat. Insa ceea ce trebuie sa stii este faptul ca ceea ce ai acum este suficient pentru a incepe. Ulterior poti sa planuiesti, sa amani si sa revizuiesti tot.

Nu conteaza daca vrei sa incepi o afacere, sa pierzi in greutate, sa scrii o carte sau sa iti atingi niste idealuri… Ceea ce esti, ceea ce ai, ceea ce stii acum este tot ce iti trebuie pentru a incepe.

Asadar, daca ar fi sa rezumam obiceiurile oamenilor de succes intr-o singura fraza, aceasta ar fi urmatoarea: oamenii de succes incep inainte sa se simta pregatiti. Iar Branson se regaseste in totalitate in aceasta afirmatie. Niciodata nu o sa avem suficienta experienta, contacte, resurse sau bani. Diferenta este ca unii oameni - cei de succes – aleg sa inceapa in ciuda acestor lipsuri!

 

Categorie
Sunt studenta in anul 3 la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine, sectia Calculatoare cu predare in... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.