fbpx Sala de training și impactul asupra calității învățării | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Sala de training și impactul asupra calității învățării

Este foarte comun să cauți o sală pentru susținerea unui training sau a unui curs. Oferta este pe măsură și de la hoteluri de 5 stele și până la cente specializate le poți găsi la toate prețurile și nivelurile de calitate, cu servicii incluse sau la alegere fără nici un serviciu suplimentar. Ce ar mai fi de adaăugat la asta?

Cele mai importante probleme generate de o sală proastă

Din păcate săli neadecvate pot afecta calitatea învățării într-o manieră la care poate că nu te-ai gândit. Cel mai de întânlnie probleme ale spațiilor nepotrivite pentru training sunt:

Lipsa de tehnologie necesară

Dacă sala de training nu are tehnologia necesară (videoproiector, ecran, flipchart sau alte modalități de expunere a materialelor de training) s-ar putea să nu poți livra infrmația din curs/training. Atenție la: tehnologia învechită, videoproiectoare fără rezolutie ok pentru dimensiunea spațiului, ecrane improrpii sau improvizate, markere uzate sau coli de flipchart de caliate inferioara!

Condiții proaste

Spațiile zgomotoase sau cu ecou, spațiile prea înghesuite fără posibilitatea de loc specific de pauză de cafea sau de prânz, mobilierul uzat sau insuficient pot afecta atenția de la conținutul învățării.

O impresie proastă

Poate că pentru buget pare o idee să folosești un spatiu ieftin, doar că poate să producă o impresie proastă asupra clienților, partenerilor și este lipsa de respect față de angajați în cazul unui training intern.

Ce aspecte sunt importante pentru o sală de training bună?

Sălile de training trebuie să fie eficiente atât din punctul de vedere al bugetului cât și al structurii.

Sunt tipuri de training pentru care ai nevoie de un spațiu mai amplu în care să poată lucra 2 – 4 echipe simultan. De exemplu pentru un curs de formator (train the trainer) spatiul minum recomandat este de minum 35 mp.

Recomandarea este să folosiți pe cât posibil săli cu lumină naturală.

Mobilierul este important să fie adecvat – scaune și mese proporționate care să ofere posibilitatea participantului să fie atent pe termen lung fără să stea într-o postură obositoare.

Categorie
Echipa Learning Network

Learning Network este terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși să își descopere limitele și își doresc să obțină... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.