fbpx Schema de ajutor pentru angajatorii care creează minimum 20 de locuri de muncă, aprobată de Guvern | Learning Network Mergi la conţinutul principal

Schema de ajutor pentru angajatorii care creează minimum 20 de locuri de muncă, aprobată de Guvern

Noua schemă de ajutor de stat – care a fost convenită cu partenerii externi – va fi valabilă în perioada 1 iulie 2014 – 31 decembrie 2020.
În şedinţa din 23 aprilie, Guvernul a aprobat o hotărâre privind o nouă schemă de ajutor de stat prin care se suportă o parte din cheltuielile salariale pentru angajatorii care creează minimum 20 de locuri de muncă.

Potrivit notei de fundamentare a hotărârii de guvern, noua schemă de ajutor de stat are în vedere finanţarea sub formă de sume nerambursabile a costurilor salariale, la nivelul maxim al salariului mediu brut, înregistrate pe o perioadă de doi aniconsecutivi, ca urmare a creării de minimum 20 de locuri de muncă determinate de realizarea unei investiţii.

Din fundamentarea bugetară se preconizează că statul va acoperi o parte din cheltuielile salariale pentru aproximativ1.500 de companii, care ar crea în total 30.000 de locuri de muncă, în timp ce bugetul noii scheme de ajutor de stat pentru cei şapte ani este de 2,7 mld. lei (circa 600 mil. euro).
(...)
Citeste continuarea articolului scris de Denisa Patrascu pe LegeStart.ro!
Categorie

Licenţiată a Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti (2001), doctor în drept – specialitatea dreptul muncii (2007), membră a... vezi profilul complet

Adaugă comentariu nou

Text simplu

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
  • Adresele Web și E-mail sunt transformate automat în legături.